Myös e-kirjojen kannet ovat kansitaidetta

2011-09-15


Moni asia siirtyy perinteisestä mediasta digitaaliseen maailmaan käytännössä sellaisenaan. Esimerkiksi kirjojen kannet. Painetussa kirjassa kannet ovat alunperin suojanneet itse sisältöä kunnes kansista kehittyi myynnin apuväline, jolla kerrotaan asiakkaalle minkälaisesta tuotteesta on kyse.

E-kirjoissa kansikuvan tehtävä on lähinnä olla teoksen visuaalinen edustaja kirjakaupassa ja omassa digitaalisessa kirjahyllyssä. Tämän roolin ja merkityksen taiteenlajina on tunnistanut myös suunnittelija Joel Friedlander, joka järjestää e-kirjoille kansitaidekilpailua.

Jo ensimmäisen kansitaidekilpailun sato näyttää hyvältä. Mukana on sekä vain e-kirjoja varten suunniteltuja kansikuvia (kuten oheinen The Life and Times) ja kansia, joita käytetään sekä e-kirjassa että painetussa teoksessa.

Kaikki huomion arvoiset kansikuvat löytyvät kilpailun järjestäjän sivulta ja seuraavaan kansikilpaan pääsee mukaan täältä.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *