Helsinki vuoden 2012 maailman design-pääkaupunkina: arkkitehtuuria, muotoilua, elokuvaa, kasvimaita

Helsingin vuoden mittainen aika nimettynä maailman designin pääkaupunkina (World Design Capital 2012) alkaa 1.1.2012. Helsinki ei kunniakkaasta urakasta yritäkään selvitä yksin, vaan mukana on pääkaupunkiseudun ydinalue: Espoo, Kauniainen ja Vantaa. Lisäksi Lahti on mukana talkoissa. Tässä yhteydessä design tarkoittaa ensisijaisesti kaupungin kehittämistä, mutta vuoden aikana mukaan mahtuu kaikkea arkkitehtuurista, muotoilusta ja elokuvasta aina kasvimaihin asti.

Helsinki, keskusta yövalaistus

Design-pääkaupungin vuosi avataan Helsingin Senaatintorilla vuoden vaihtuessa. Sen jälkeen ohjelmaa on kaikissa osallistuvissa kaupungeissa ja niiden asuinalueilla. Esimerkiksi Helsingissä Itä-Pasilaa on tarkoitus suunnitella ja kohentaa viihtyisämmäksi, Espoon Otaniemi-Tapiola –alueella aiotaan kuokkia uusia kasvimaita ja Lahdessa Pyhäniemen kartanossa järjestetään taiteen ja muotoilun näyttely.

Yksityiskohtaista ohjelmaa pääset selaamaan täällä. Yhdessä ladattavassa paketissa Helsinki World Design Capital 2012 -vuoden ohjelma löytyy täältä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *