Ennen-ja-nyt valokuvat kertovat koskettavia tarinoita verkkopalvelussa

2011-12-21

Parhaat ideat ovat usein yksinkertaisia. Miksi minä en keksinyt näin ilmeistä valokuvien jakamispalvelua kuin Dearphotograph.com? Palveluun ei talleteta mitä tahansa valokuvia, vaan ainoastaan ennen-ja-nyt dokumentteja. Tyypillisesti kuvan ottajalla on vanha valokuva mukanaan sillä paikalla missä kyseinen kuva on aikoinaan otettu. Hän ottaa uuden kuvan samasta paikasta siten, että vanha kuva on näkyvissä.

dearphotograph.com

Keksintö syntyi keittiön pöydän ääressä. 22-vuotias Taylor Jones oli käymässä talossa, jossa hän lapsena vietti syntymäpäivää. Hän istui keittiön pöydän ääressä selaillen vanhoja valokuvia, kunnes huomasi kuvan, joka oli otettu täsmälleen samassa kohtaa missä hän istui. Hän otti digikamerallaan uuden kuvan keittiöstä pitäen vanhaa kuvaa esillä.

Kuva puhutteli ihmisiä, joille hän sen lähetti, joten Dearphotograph-palvelun perustaminen olikin seuraava askel. Taylor Jones kertoo keittiön pöydän ääressä Al Jazeeralle miten kaikki alkoi:

Dearphotograph


Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *