Suurkustantaja uskoo e-kirjojen muodostavan 50% kirjamyynnistä vuonna 2015

2012-03-27

Maailman suurimman kirjamarkkinan USA:n kuusi suurta kustantajaa – Hachette, HarperCollins, Macmillan, Penguin, Random House ja Simon & Schuster – ovat Euroopasta katsoen melkoisia konserneja. Esimerkiksi Simon & Schusterilla on 1350 työntekijää, se julkaisee 2000 nimikettä vuosittain ja jakelee niitä 150 maahan. Kustantajan Simon & Schusterin digitaalisen median liiketoiminnasta vastaava johtaja arvioi e-kirjabisneksen kasvavan nopeasti. Vuonna 2015 hän odottaa kustantajan koko myynnistä 50% tulevan e-kirjoista.

Simon & Schuster, e-kirjojen osuus kokonaismyynnistä

Ellie Hirschhorn, kustantaja Simon & Schusterin digitaalisen median johtaja, kertoi Digitalbookworld-julkaisulle e-kirjojen osuuden myynnistä olleen 17% vuonna 2011. Vuonna 2012 hän odottaa osuuden kaksinkertaistuvan. Vuodelle 2015 Hirschhorn odottaa yli 50% osuutta e-kirjoille.

Simon & Schuster on julkaissut jo 11 000 kirjaa sähköisessä formaatissa. E-kirjojen tekeminen aloitettiin pienellä, muusta tuotantotiimistä erotetulla ryhmällä. Nyt kun kustantaja on saanut e-kirjojen tuotantoprosessin vakiintumaan, kaikkien kirjojen (niin e-kirjojen kuin p-kirjojenkin) tuotanto tapahtuu samassa prosessissa, samojen tarkistusten ja laadunvarmistuksen ohjaamana.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *