Henkilökohtainen lehti Google Currents tuo myös suomalaiset uutiset tabletin ruudulle

Tablet-laitteiden mukana yleistyivät nopeasti henkilökohtaisia uutislehtiä luovat sovellukset, kuten Flipboard ja Zite. Sovellukset kokoavat useasta uutislähteestä lukijan ilmoittamien mieltymysten tai hänen sosiaalisen median yhteisönsä tietojen perusteella räätälöidyn lehden. Koska lähes kaikki sovellukset tulevat Yhdysvalloista, on niiden sisältövalikoimakin pääosin samalta suunnalta. Google Currents on henkilökohtainen tablet-lehtisovellus, joka osaa ottaa mukaan myös suomalaisia uutislähteitä.

Google Currents on ilmainen sovellus, jonka löytää Apple iPad- ja Android-tableteille laitteiden omista sovelluskaupoista.

Ohjelman päävalikosta voi lisätä kansainävlisiä uutislähteitä omaan uutisseurantaan, mutta kun haluaa lisätä suomalaisia uutisia Google Currents -lehteen, tehdään haku. Päävalikon vasemmasta laidasta valitaan Search ja avautuneeseen hakukenttään kirjoitetaan haulutun julkaisun nimi, kuten oheisessa esimerkiksissä Yle. Currents näyttää Ylen tarjoaman uutisvalikoiman, joista valitaan halutut kategoriat.

Valittu uutislähde ilmestyy päävalikkoon, josta napsauttamalla sitä pääsee selaamaan ja lukemaan.

Google Currents on hieman yksinkertaisempi sovellus kuin Flipboard tai Zite, mutta Currentsin vahvuutena on mahdollisuus liittää mukaan lähes mitä tahansa uutislähteitä – myös suomalaisia. Tätä eivät monet muut lehtisovellukset salli. Niiden vahvuutena puolestaan on kyky automaattisetsi hakea juttuja sellaisista lähteistä mitä lukija ei välttämättä aiemmin ole tuntenut.

Näytönkuvia Google Currents -henkilökohtaisesta tablet-lehdestä:

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *