Amazon on napannut Ian Flemingin James Bond -kirjojen julkaisuoikeudet

2012-04-19

Senhän jo tiesimme, että Amazon on maailman suurin verkkokauppa, suurin e-kirjojen myyjä ja markkinoiden suosituimman lukulaitteen valmistaja. Amazon on myös ottanut myyntiin kirjailijoiden itsensä julkaisemia e-kirjoja, joista on noussut muutamia hittikirjoja. Kirjojen kustantamista Amazon on harjoitellut myös, mutta nyt se osoittaa olevansa kustantajana tosissaan. Amazon on ostanut kaikkien Ian Flemingin kirjoittamien James Bond –kirjojen julkaisuoikeudet.
James Bond book coverJames Bond book cover

Ian Fleming kirjoitti 14 James Bond –kirjaa ennen kuolemaansa 1964. Ensimmäinen, Casino Royale, ilmestyi jo 1953. Näiden kirjojen julkaisuoikeudet Pohjoi-Amerikassa sekä e-kirjana että p-kirjana Amazon on hankkinut itselleen 10 vuoden ajaksi. Kirjojen oikeuksia hallinnoi Ian Fleming Publications Ltd.

Kauppa saattaa tarkoittaa sitä, että amerikkalaiset voivat ostaa James Bond –kirjoja seuraavan 10 vuoden aikana vain Amazon.com-verkkokaupasta. Jos he haluavat ladata Bond-lukemista e-kirjoina, vaihtoehtoina ovat Kindle-laitteet tai Kindle-lukuohjelmat eri laitteilla.

Kaikista hienoista lukulaitteista ja toinen toistaan monipuolisimmista kirjaformaateista huolimatta kirjallisuuden kehitys on aina riippuvainen sisällöistä. Tämän e-kirjamarkkinan Kindle-järjestelmällään luonut Amazon tietää ryhtyessään kustantajaksi ja ostaessaan todennäköisesti erittäin hinnakkaat oikeudet James Bond –kirjoihin.

James Bond -elokuvat ovat yksi elokuvahistorian suurimpia menestyksiä ja pisimpään jatkunut sarja. Myös Bond-kirjoja on ilmestynyt senkin jälkeen kun Ian Flemingin kirjoittama materiaali loppui. Kingsley Amis, John Gardner, Raymond Benson, Sebastian Faulks, ja Jeffery Deaver ovat kirjoittaneet Bond-kirjoja.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *