Varoitus kesäkirjojen lukijoille: aurinkorasva saattaa vaarantaa lukulaitteesi

Mikäs kesällä mukavampaa kuin loikoilla ulkona hyvää kirjaa lukien. Koska e-kirjojen lukulaitteella on auringossa mukavampi lukea kuin paperilta, moni purkaa lukulaitteelle kertynyttä kirjapinoaan niin rannalla kuin mökilläkin. Auringolta suojaava voide on hyvä asia iholle, mutta e-kirjoille se voi olla huono asia.

Nook, WSB-TV
Kuva WSB-TV.

Yhdysvalloissa televisioyhtiö WSB-TV on kertonut naisesta, joka suojasi ihonsa marketin aurinkovoiteella, mutta tuhosi samalla Nook-lukulaitteensa. Naisen sormiin jäi aurinkovoidetta hänen levitettyään voidetta iholleen. Kun hän piteli lukulaitettaan lukuasennossa, laite suli sormien kohdalta.

Voidepurkin kyljessä on varoitus, että se saattaa vahingoittaa joitakin pintoja. WSB-TV:n toimittaja kokeili samaa aurinkovoidetta aurinkolaseihinsa. Hän hieroi voidetta aurinkolasien sankoihin, ja parin tunnin kuluttua lasit olivat käyttökelvottomat.

WSB-TV:n uutisjutussa, jonka englanninkielinen video löytyy täältä, dermatologisti ei pidä aurinkovoidetta kuitenkaan iholle vaarallisena, vaikka se muoviyhdisteitä syövyttääkin.

Olisi mielenkiintoista kuulla, onko Suomessa tai Euroopassa kenelläkään vastaavia kokemuksia? Onko aurinkovoiteita, jotka ovat vahingoittaneet muita tuotteita? Esimerkiksi kaikki puhelimet ovat vaaravyöhykkeessä, mikäli täällä käytetään saman tyyppisiä auringolta suojaavia voiteita.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *