E-kirjojen osuus USA:n markkinasta 15% tai 25% tilastonikkarista riippuen

Yhdysvalloissa yleisestä kirjamyynnistä (kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, lasten- ja nuortenkirjat) 15% oli e-kirjoja vuonna 2011. Pelkkä painettujen kirjojen myynti tipahti 9,5%, mutta e-kirjojen voimakkaasti 58% kasvava myynti vuoteen 2010 verrattuna piti yleisen kirjamyynnin juuri ja juuri plussan puolella.

Yleiskirjallisuuden myynnin kehitys vuodesta 2010 vuoteen 2011 näyttää seuraavalta.
kirjamarkkina Yhdysvallat, Bookstats, e-kirjat 15%

Yleiseksi kirjallisuudeksi luokiteltuja e-kirjoja myytiin Yhdysvalloissa vuonna 2011 kahden miljardin dollarin edestä. Se on 15% yleiskirjallisuuden markkinasta. Vuotta aiemmin e-kirjojen osuus oli 6%. Tuotekategorioiden kehityssuuntia seuraamalla pääsemmekin todellisten trendien jäljille.

Tältä näyttää kun painettujen kirjojen ja e-kirjojen vuoden 2011 myyntilukuja verrataan vuoden 2010 lukuihin. P-kirjojen myynti on laskenut suhteellisen nopeasti 9,5%, kun e-kirjojen myynti on kasvanut erittäin nopeasti 58%.
kirjamyynti USA, Bookstats, e-kirjat 58% kasvu

Koko kirjamarkkina, oppikirjat, tiede- ja akateeminen kirjallisuus mukaan luettuna, kutistui Yhdysvalloissa 2,5% 27 miljardiin dollariin.

Tilastonikkareita on Pohjois-Amerikassa useita. AAP on laskenut e-kirjojen muodostavan jo 25% yleiskirjallisuuden markkinasta vuoden 2012 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

Suomen kirjamarkkinalla on myös tapahtunut merkittävä kehitys digitaalisen median suuntaan vuonna 2011.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *