Verkkokauppa Amazon saattaa aloittaa Ruotsissa jo vuonna 2014

Maailman suurin verkkokauppa, Yhdysvalloista maailmanvalloituksen aloittanut Amazon, on todennäköisesti aloittamassa toimintansa Ruotsissa vuonna 2014. Mikäli näin tapahtuu, olisi Ruotsi pienin markkina-alue mihin Amazon paikallista toimintaa on perustanut. Yhtiö tavoittelee verkkokaupan valtiaan asemaa valitsemillaan markkinoilla suoraviivaisen aggressiivisesti, joten Ruotsissa kirjakauppiaat ovat jo varuillaan.

Amazon logistiikkakeskus

Amazon on neuvotellut Ruotsissa ainakin kirja-alan toimijoiden kanssa jo vuoden ajan saadakseen jakeluoikeudet mahdollisimman suureen valikoimaan kirjoja. Dagens Nyheterin saamien tuoreiden tietojen mukaan ruotsalaiset kustantajat myöntävät käyvänsä neuvotteluja Amazonin kanssa sekä paperi- että e-kirjojen jakelusta. Varsinkin e-kirjoille ruotsalaiset kustantajat odottavat nostetta Amazonin myötä.

Amazonin odotetaan aloittavan ainakin kirjojen myynnin jo vuoden 2014 alussa. Yleensä Amazon on perustanut paikallisen logistiikkakeskuksen tai useita keskuksia niihin maihin, joissa se on verkkokaupan avannut. Keskukset ovat suuria tavaravarastoja, joihin kuljetetaan toimittajilta tuotteet, ja joista Amazonin työntekijät lähettävät ne asiakkaille. Tietoja tällaisen rakentamisesta tai vuokraamisesta ei vielä kuitenkaan ole, puhumattakaan sen vaatimien ihmisten palkkaamisesta.

Ruotsi yksin on Amazonin mittakaavassa pieni markkina-alue, joten mahdollista on myös se, että Ruotsin verkkokauppa olisi kaikkia Pohjoismaita palveleva keskus.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *