Älypuhelimesta e-kirjojen lukulaite tuplanäytön avulla

Tiedot englanninkielisiltä markkinoilta, joissa e-kirjat ovat olleet valtavirtaa jo kotvan, kertovat sähköisen lukemisen yleistyvän yhä pienemmissä laitteissa. Älypuhelinten näytöt ovat kasvaneet sen kokoisiksi, että niiltä luetaan kokonaisia kirjoja. Tärkeä tekijä lukemisen yleistymiselle on myös se, että puhelin on aina mukana. Kun jossain tulee 15 minuutin odotusaika, on puhelin helppo kaivaa taskusta ja käyttää luppoaika lukemiseen.

Vaikka älypuhelinten näytöt ovat kirkkaita ja erittäin tarkkoja, ulkona auringonvalossa ei lukemisesta tahdo kuitenkaan tulla mitään. Täysille tehoille säädetty värinäyttö myös syö akun voimavarat nopeasti. Siksi markkinoilla on puhelin, jossa on kaksi ruutua: toinen on ihan normaali puhelimen värinäyttö, mutta toinen on e-kirjoja varten kehitetty mustavalkoinen E ink -näyttö.

Hisense A2 on Android-ohjelmistolla toimiva älypuhelin, jossa on oma näyttö kummallakin puolella laitetta. Toisella puolella on 5.5 tuuman värinäyttö ja toisella puolella 5.2 tuuman mustavalkoinen E ink -näyttö. E ink -näytöt ovat kehitettyjä nimenomaan lukemista varten. Esimerkiksi auringossa E ink -ruudulta on yleensä helpompi lukea kuin paperilta (puhumattakaan LCD tai OLED -värinäytöstä).

01net-julkaisun mukaan Hisense A2 tulisi myyntiin vuoden 2017 syksyllä Android 7 käyttöjärjestelmällä suunnilleen hintaan 400 euroa. Toimittaja pääsi kokeilemaan laitteen prototyyppiä, ja oli varsin positiivinen tuotteen suhteen lyhyen testin perusteella. Tuote on tulossa ainakin suuriin Euroopan maihin saataville, Suomen tilanne selviää aikanaan.

Hisense A2 ei kuitenkaan ole ensimmäinen tuplanäytöllä varustettu puhelin. Yotaphone on ollut saatavilla ajoittain ja täällä on oma pikatestimme Onyxin lukulaite-puhelimesta.

Klaavan englanninkielisiä voi seurata Klaava.com-sivustolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *