Kirjoita seuraava tekstisi hienolla kirjoituskonetta muistuttavalla näppäimistöllä

Langattomalla Bluetooth-näppäimistöllä on kätevä kirjoitella tekstejä silloin kun varsinaisen työkoneen käyttö on hankalaa. Tabletin, älypuhelimen tai tietokoneen voi langattomasti kytkeä näppäimistöön ja alkaa naputella. Oma Bluetooth näppäimistöni on ohut ja kevyt, mutta tyylikkääksi sitä ei voi sanoa. Nyt olisi erittäin tyylikäs vaihtoehto tarjolla, sillä Penna-näppäimistön design on kuin hienon vanhan mekaanisen kirjoituskoneen näppäimistö.

Penna-näppäimistön design on nerokas: jokainen, joka on joskus naputellut mekaanista kirjoituskonetta (tai edes nähnyt sellaisen) tunnistaa välittömästi, että tuote on kirjoittamista varten. Se sisältää myös muutaman toiminnon, joita tavallisissa Bluetooth-näppäimistöissä ei ole. Penna-näppäimistössä on iso paperin rivin alkuun palauttamista varten suunniteltu kahva. Tässä tuotteessa kahvan tehtävä on kuitenkin toinen: sen avulla voi pitää muistissa usein käytettäviä tekstirimpsuja.

penna, retro bluetooth keyboard
Laitteen suunnitellut yritys Elretron kertoo designin lisäksi eniten työtä tehdyn näppäimistön tuntuman ja kontaktin kanssa. Yrityksen nettisivuilla selvitetään kaikki niihin liittyvät yksityiskohdat, mutta tuotteen voi tilata erilaisilla näppäimillä (sekä design että tuntuma ovat erilaiset) ja erilaisilla näppäinäänillä. Kyllä. Näppäimen painallukseen vastaa mekaaninen kytkin, joita on saatavilla eri herkkyyksillä. Tästä johtuvat myös äänen tason ja sävyn vaihtelut.
penna, mekaaninen kirjoituskone-design näppäimistö
Penna-näppäimistön kohdassa, mihin mekaanisessa kirjoituskoneessa laitettaisiin paperi, on paikka tabletille. 10 tuuman tablet mahtuu siihen vaaka-asennossa, ja sitä suuremmat pystyasennossa. Puhelimen siihen voi myös laittaa. Tietokoneessa, tabletissa tai puhelimessa aktivoidaan Bluetooth, ja kytketään Pennan Bluetooth haluttuun laitteeseen. Ei tarvita kaapeleita, portteja, kytkentöjä tai muuta säätöä. Näppäimistö on yhteensopiva Windows, Android ja Apple iOS -laitteiden kanssa.

Valmistaja kertoo laitteen akkujen (2 kpl AA-kokoista) kestävän kuusi kuukautta odotustilassa. Varsinaisessa käytössä akkujen kesto riippuu luonnollisesti siitä miten tiiviisti laite on käytössä, mutta oma kokemukseni tavallisella Bluetooth-näppäimistöllä on, että akut kestävät todella kauan.
penna, retro bluetooth näppäimstö
Elretron kertoo aloittavansa Pennan toimitukset elokuussa 2017, vaikka se on vielä Kickstarter-palvelussa rahoituskierroksella. Rahoitustavoite on kuitenkin jo saavutettu, joten saamme kenties nähdä tuotteen markkinoilla. Tällä hetkellä tuotteen tilaushinta on 99 dollaria.

Pennan esittelyvideo:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *