Amazon aloitti Suomessa: Prime Video streaming-palvelu tarjoaa elokuvia ja TV-ohjelmia

Verkkokauppa Amazon on aloittanut toiminnan Suomessa markkinoimalla elokuvia ja TV-sarjoja suomalaisille asiakkaille. Kaikki katsottava ohjelmisto on saatavissa suomalaisiin koteihin internetin kautta suoratoistopalveluna. Uuden markkinan avaaminen on iso asia myös verkkokauppojen jättiläiselle, joka varmistelee onnistumista oman suositun ohjelmistonsa lisäksi hintakilpailulla.

Amazon Prime Video login
Ilmaisen kokeilujakson jälkeen suomalaisille Amazonin asiakkaille tarjotaan kuuden ensimmäisen kuukauden rajatonta katseluoikeutta Prime Video -palveluun hintaan 2.99 euroa kuukaudessa. Sen jälkeenkin hinta on kohtuullinen 5.99 euroa kuukaudessa.

Jos olet Amazonin asiakas, mutta et ole saanut tarjouskirjettä, mene suoraan Prime Videon kotisivulle, kirjaudu palveluun ja tarkista tarjous.

Prime Video -palvelu on englanninkielinen. Amazon kertoo joidenkin ohjelmien sisältävän tekstityksen joillakin kielillä. Ohjelmat ovat katsottavissa:
– Tietokoneilla web-selainohjelmalla
– Android-tableteilla ja puhelimilla (ilmainen sovellus ladattava)
– Apple iPad ja iPhone -laitteilla (ilmainen sovellus ladattava)
– Joillakin televisioilla, joissa on internet-yhteys ja sopiva ohjelmisto

Mobiililaitteiden katseluohjelmalla voi leffan tai sarjan ladata laitteen muistiin etukäteen jos on menossa paikkaan ilman internet-yhteyttä.

Elokuvia ja tv-sarjoja eivät nykyään enää tuota ainoastaan perinteiset filmistudiot ja tuotantoyhtiöt, vaan internetissä toimivat streaming-palvelut kuten Netflix ja Amazon Prime Video tuottavat myös omia leffojaan ja sarjojaan. Yhtiöt investoivat omaan tuotantoon melkoisesti rahaa, sillä suuria nimiä on saatu tuotantoihin mukaan. Elokuvat ja ohjelmat pysyvät luonnollisesti katsottavina vain omassa palvelussa, joten suurilla tähdillä on mahdollisuus vetää uusia maksavia asiakkaita. Amazon Prime Videon kuumin nimi on Jeremy Clarkson, joka BBC:n Top Gear -ohjelmasta potkut saatuaan oli varmasti yksi maailman tavoitelluimmista TV-tähdistä. Amazon Prime Videossa hänen ohjelmansa on The Grand Tour, ja mukana sama kolmikko kuin aiemmin BBC:llä.

The Grand Tour: Clarkson, May, Hammond
Yleensä Amazonin aloittaessa toiminnan uudella markkinalla yhtiö on aloittanut kirjoilla. Joko e-kirjoilla tai painetuilla kirjoilla tai molemmilla. Näin kävi Saksassa, Hollannissa ja monessa muussa maassa. Siitä tuotevalikoima on sitten laajentunut. Suomessa Amazon aloitti lopulta elokuvilla ja TV-sarjoilla. Suomen toiminnan aloitus on tosin hieman puolittainen, sillä kaikki viestintä, itse palvelu ja palvelun sisältämät tuotteet ovat ainakin alussa vain englanninkielisiä.