Ruoka- ja matkailukirja Eight Arctic Seasons voitti parhaan Skandinavian ruokakirjan Gourmand-palkinnon

Kirja 8 Arctic Seasons (8 arktista vuodenaikaa) elää ja hengittää arktisessa ympäristössä kuvatessaan gourmet-aterioita, jotka on valmistettu paikallisista pohjoisen aineksista. Kirja vie lukijat myös matkalle erämaahan oppaiden mukana. Ennen kaikkea kyseessä on tyylikäs kirja, jonka runsas valokuva-aineisto esittelee arktisia hetkiä, aterioita ja maisemia.

8 Arctic Seasons book in the snow with Liisa KokkarinenLiisa Kokkarinen, kirjan toimittaja vei teoksen kauas pohjoiseen.

Edouard Cointreau ryhtyi arvioimaan ja palkitsemaan parhaita kirjoja vuonna 1995. Palkinnon nimeksi tuli Gourmand World Cookbook Awards, ja vuosittain parhaat ruoka- ja viinikirjat (sekä painetut että digitaaliset) ja television ruokaohjelmat palkitaan.

Vuoden 2017 Gourmand-palkintojuhlassa Kiinassa 8 Arctic Seasons: Discover – Taste – Experience sai parhaan kirjan palkinnon sarjassa Skandinaaviset keittokirjat (Scandinavia Cookbooks).

Janne Honkanen and Liisa Kokkarinen, jotka olivat avainhenkilöt kirjan takana, ovat päivätöissä Luxury Action Oy:ssä. Matkailualan yritys toimii Rovaniemen lentokentältä käsin, alueenaan napapiirin pohjoispuolinen alue aina Grönlantiin ja Pohjoisnavalle asti. He toteuttavat asiakaskohtaisia matkoja unohtamatta ympäristöä ja gastronomiaa, josta myös kirjaan on saatu ainutlaatuista aineistoa.

8 Arctic Seasons on saatavilla painettuna kirjana (Akateeminen) ja e-kirjana (tästä löytyvät latauspaikat).

Mikäli vielä mietit mitä ne kaikki pohjoisen kahdeksan vuodenaikaa oikein ovat, niin tässä: jäiden lähtö, keskiyön aurinko, sadonkorjuu, ruska, ensilumi, joulukaamos, pakkastalvi, hankikanto.

An image from 8 Arctic SeasonsKuvitusta 8 Arctic Seasons -kirjasta.
8 Arctic Seasons book, food photo
Eight Arctic Seasons book in the North with Liisa Kokkarinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *