Voiko pelejä, kuten pokeria, oppia kirjoja lukemalla?

Etenkin ennen internetin ja älypuhelinten laajaa yleistymistä monet asiat pystyi ottamaan haltuun lähestulkoon vain joko kirjoja lukemalla tai menemällä asiaan liittyville oppitunneille.
kirjan kansikuva: Every Hand Counts
Mutta kaikkea ei vieläkään tarvitse lukea ja opiskella netistä, sillä kirjan lukeminen tunnetusti stimuloi aivoja ja niiden oppimiskeskusta eri tavalla kuin digitaalisen näytön tuijottaminen. Kirjaa lukiessa myöskään erilaiset sosiaalisten medioiden tapahtumista, saapuvista sähköposteista tai tykkäyksistä ilmoittavat viestit eivät häiritse keskittymistä ja uuden oppimista.

Yksi suosituimmista, tai kenties suosituin, strategiapeli pokeri juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Pokerin suosituin muoto, Texas Hold’em, on peräisin 1920-luvulta, jolloin se syntyi muunnelmana tuon aikaisesta suosikkipeli hold’em darlingista. Miksi peliä siis pitäisikään oppia näytöltä lukien, kun asiaan voi perehtyä kaikessa rauhassa kirjan ääressä? Tottahan toki pokeria sekä siihen liittyviä temppuja voi opiskella myös netistä käsin. Esimerkiksi PokerStars -sivustolta voi lukea perustietoa pokerista sekä sen useista eri muodoista. Joitakin ammattilaisen ohjeita sekä vinkkejä kuitenkaan ei löydy välttämättä netistä ilman ammattitasoista googlausta.

Pokerin tähtipelaaja Daniel Negreanu on kirjoittanut postauksen aiheesta ja hän muistuttaa, että pokeria voi ehdottomasti oppia myös kirjoista lukemalla. Hänen mukaansa kirjan ostoa suunnittelevan on kuitenkin oltava tarkkana kirjan valinnassa. Kuten monessa muussakin asiassa, myös pokerikirjallisuuden laatu vaihtelee laidasta laitaan.

– Kuka tahansa voi kirjoittaa pokerikirjan ja väittää olevansa aiheen asiantuntija. Markkinoilla on nykyisin kirjoja, jotka voivat itse asiassa tehdä sinusta entistäkin huonomman pelaajan, Negreanu sanoo.

Kirjaa valitessaan Negreanu suositteleekin ensin perehtymään kirjan kirjoittajaan sekä hänen taustaansa aiheen parissa. Eri kirjat myös pitävät sisällään erilaisia strategioita, joten on hyvä tehdä taustatutkimusta sen suhteen, onko kirjoittaja itse edes menestynyt taktiikassa, josta kirja on kirjoitettu. 

– Jos kirjailija ei pysty todistamaan olevansa itse hyvä opettamassaan metodissa eikä se tunnu enää ajankohtaiselta, olisi typeryyttä luottaa moisiin neuvoihin, Negreanu vinkkaa.

Mutta mitkä ovat sitten niitä parhaimpia sekä luotettavimpia kirjoja pokerin oppimiselle?

Moorman’s Book of Poker by Chris Moorman and Byron Jacobs -kirjasta on kerrottu olevan runsaasti hyötyä sekä lukuisia vinkkejä pokerissa paremmaksi mieliville. Aiheesta kirjoittavilla sivustoilla on muun muassa sanottu, että kirja tulee ahmittua hetkessä läpi ja sen oppeja hyödynnettyä menestyksellä lähes välittömästi pokeripöydässä.

Kolmiosainen Harrington on Hold’em by Dan Harrington -kirjasarja on myös yksi Hold’emin ystävien legendaarisista suosikkiteoksista. Vaikka kirjan neuvot saattavat olla isoissa pelipöydissä jo hieman vanhentuneita, pokerin harrastelijapelaajat saavat niistä yhä vinkkejä ja inspiraatiota pienten panosten pöytiin.

Every Hand Revealed by Gus Hansen -kirjalla on puolestaan hauska ja myös erittäin toimivaksi todettu tarina. Kirjan kirjoittaja Gus Hansen osallistui vuonna 2007 Aussie Millions -turnaukseen, voitti sen, ja kuittasi samalla 1,5 miljoonaa dollaria. Jo ennen pelipöytään istuutumista Hansen oli päättänyt laittaa muistiin jokaisen pelin aikana vastaantulevan – ja varsin voitokkaan – käden. Hansen tunnetaan aggressiivisesta pelityylistään joka ei välttämättä sovellu kaikille, mutta kirja on ehdottoman kiinnostavaa luettavaa ja antaa myös näkökulman erilaisiin tapoihin toimia pelipöydässä.

The Mental Game of Poker on Jared Tendlerin and Barry Carterin yhteistyössä kirjoittama teos, joka pureutuu ehkäpä kaikista kirjoista parhaiten pokerin henkiseen, mielenlujuutta sekä sitä kuuluisaa pokerinaamaa vaativaan puoleen. Jos olet jo kokenut pokerin pelaaja, joka on myös kärsinyt turhautumisesta, motivaation puutteesta sekä kokenut että kehittymistä ei tapahdu, on tämä kirja sekä sen jatko-osa takuuvarman inspiroivaa ja motivoivaa luettavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *