Adlibris etsii Helsingistä kirjakaupalle sopivaa tilaa

Kirjojen verkkokauppana tutuksi tullut ja Letto-lukulaitteen markkinoille tuonut Adlibris on etsimässä Helsingistä kiinteistöä, jossa aloittaa perinteinen kirjakauppa.

Ruotsalaisen Adlibriksen toimitusjohtaja Johan Kleberg kertoi SVB:lle yhtiön etsivän tiloja Helsingin lisäksi myös Oslosta. Verkkomyynnillä vahvan brändin tehneellä kirjakauppiaalla on jo Tukholmassa ja Göteborgissa kivijalkakaupat.
Adlibris.se ruutukuva
Pyrkiikö Adlibris Pohjolan Amazoniksi? Amazon avasi viime vuonna ensimmäiset kirjakaupat Yhdysvalloissa, ja on tänä vuonna avannut useita lisää, viimeksi New Yorkissa. Amazonin kivijalkakaupoissa on ainoastaan kirjoja, ja niitäkin melko rajallinen valikoima. Yhtiö valikoi myymälöihin vain parhaiten myyviä kirjoja useasta genrestä.

Suomen kirjakauppaketjut Akateeminen, Suomalainen ja Info saavat vahvan kilpailijan jos tai kun Adlibris avaa myymälän. Kotimaiset kirjakaupat ovat heikkoja verkossa ja e-kirjoissa, kun taas Adlibris on niissä vahva. Myymälätoimintaa on jo ehditty Ruotsissa harjoitella, joten sen voi olettaa sujuvan hyvin myös Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *