Jääkaappiin sijoitetulla kirjastolla on etunsa

On aina hauskaa löytää Bookrossing-kirjanvaihtopiste yllättävistä paikoista. Olipa kirjojen tuomiseen ja pois viemiseen tarkoitettu laatikko tai muu suoja sitten puistossa, taidekaupan seinässä kujalla tai uimarannalle johtavan tien vieressä, niiden valikoimaa on myös mielenkiintoista tutkia. Yksi erikoisimmista minikirjastoista löytyi äskettäin Ranskasta Pyreneiden vuoristosta.

Luzenac-Pouech on niin pieni kylä Ranskassa, että sitä voi olla vaikea löytää kartasta. Luzenac sijaitsee Pyreneiden vuoriston alarinteillä kumpuilevassa maastossa missä on vuolaasti virtaavia jokia, runsaita läpipääsemättömiä metsiä ja maatiloja.

Joen rannalta, maatilan niityn laidalta polun varrelta löytyi yllättävä Bookcrossing-kirjasto.

Luzenac, St Girons, France
Ympäristöstä päätellen seudulla sataa paljon, lehmät popsivat ruohoa kirjaston vieressä, hevoset saattavat pistäytyä katsomassa paikkaa, puhumattakaan kaikista metsän eläimistä, joita esineet saattavat kiinnostaa. Mikä siis parempi paikka kirjoille kuin vanha jääkaappi.

Luzenac, Arege, France, outdoor library
Vanha kirjoituspöytä ei tule pitkää aikaa tässä uudessa tehtävässään kestämään, mutta siinä on metallinen laatikko, jossa kirjat säilyvät. Täytyy varmaankin parin vuoden kuluttua käydä katsomassa vieläkö kirjasto on toiminnassa ja kirjahyllyt kunnossa.

Luzenac village seen from PouechLuzenacin kylä hieman ylempänä sijaitsevasta Pouech-kylästä nähtynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *