Tässä on maailman suurin kirjakauppa: Book Garden Teheranissa

Verkkokauppa Amazon lienee maailman suurin kirjakauppa jos tuotevalikoimaa ja asiakasmääriä mitataan, mutta suurin kivijalkakirjakauppa mihin voi kävellä sisään ja pitää kädessään myytävää tuotetta ostopäätöstä miettiessään on nimeltään Book Garden (kirjapuutarha). Tämä kirjakauppa avattiin Teheranissa Iranissa heinäkuussa 2017.
Tehran Book Garden bookstore
Jättimäinen kirjakauppa on ainoastaan yksi osasto 65 000 neliömetrin rakennuksessa. Koko rakennuksen konsepti on lähinnä kulttuurikeskuksen ja Heurekan risteytys, sillä keskuksessa on elokuvateattereita, tiedenäyttelyitä, luokkahuoneita, ravintola ja rukoushuone. Matalan rakennuksen katolla on puisto, jonne voi mennä lukemaan vasta hankittuja kirjoja.

World's largest bookstore in Tehran, Iran: Book Garden
Iran on ollut uutisissa pikemminkin tiukasta sensuuristaan kuin kauppojen laajasta kirjavalikoimasta, mutta Book Gardenissa on myös laaja englannin- ja muun kielisten kirjojen valikoima. Pelkästään lapsille on tarjolla yli 30 000 kirjaa.

Alla on Iran PressTV:n kuvamaa englanninkielinen filmi Book Gardenin eri osastoista. Myös rakennuksen arkkitehti kertoo avaran talon ratkaisuista.

Guinness World Records -kirjan väki pitää Barnes & Noble -kirjakauppaa New Yorkin Fifth Avenuella maailman suurimpana kirjakauppana (tilanne ennen Book Gardenin avaamista). Barnes & Noble Fifth Avenuen kaupassa on hyllymetrejä 19 km.

Book Gardenin arkkitehtuuria:
Tehran Book Garden building, Iran

Tehran Book Garden architecture from air

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *