Moderni Moleskine-muistikirja osaa siirtää muistiinpanot automaattisesti tietokoneelle

Joillekin kirjailijoille paperi ja kynä ovat edelleen se paras tapa kirjata nopeasti ideoita, ajatuksia ja luonnoksia muistiin. Tekstiä, piirroksia ja kaavioita voi syntyä runsaastikin muistikirjan sivuille. Muistikirjoistaan tunnettu Moleskine on nyt tehnyt tuotteen, jonka avulla paperi-kynä menetelmällä tallennetut muistiinpanot saa helposti ja nopeasti siirrettyä tietokoneelle jatkokäsittelyä varten.

Moleskine Smart Writing muistikirja, kynä ja tablet-sovellus
Moleskine Smart Writing Set –tuotteen konsepti perustuu siihen, että kirjoittaja voi vapaasti raapustaa ja piirtää mustekynällä juttujaan aidolle paperille muistikirjan sivuille. Mikäli kirjoittaja on tietokoneensa lähellä, muistiinpanot siirtyvät koneen muistiin sitä mukaa kun kynä kulkee paperilla. Jos tietotekniset laitteet ja kirjoittaja ovat toisistaan Bluetooth-signaalin ulottumattomissa, Moleskine-kynä pitää kaiken kirjoitetun tekstin ja piirrokset omassa muistissaan ja siirtää ne tietokoneelle kun osapuolet taas kohtaavat.

Moleskine Smart Writing Set tuote koostuu kaikkiaan kolmesta erillisestä osasta:

1. Paperinen aito Moleskine muistikirja. Se näyttää aivan normaalilta Moleskine-muistikirjalta ja sitä voi käyttää samalla tavalla, mutta siinä on lisäominaisuuksia Smart Writing –järjestelmän toimintaa varten.
2. Mustekynä vaihdettavalla mustesäiliöllä. Kynää voi käyttää normaalina mustekynänä, mutta se osaa lukea paperille kirjoitetun tekstin ja piirrokset ja siirtää ne tietokoneelle, tabletille tai puhelimeen Bluetooth-yhteydellä.
3. Erikseen ladattava sovellus puhelimeen, tabletiin tai tietokoneelle, joka kommunikoi kynän kanssa.

Moleskine Smart Writing -mustekynä
Kaikki nämä osat ovat mukana Moleskine Smart Writing Set tuotepaketissa, jolla on hintaa Yhdysvalloissa 199 dollaria. Tuote on ollut myynnissä vuodesta 2016 lähtien, mutta se on toiminut vain puhelimen tai tabletin kautta. Vuonna 2017 Moleskine sai valmiiksi sovelluksen Windows 10 –tietokoneille, joten kynä voi keskustella suoraan PC:n kanssa.

Moleskine Smart Writing –tuotteessa on runsaasti ominaisuuksia, joilla kirjoittaja voi lisätä muistiinpanojensa havainnollisuutta, kuten äänimuistiot ja värien käyttö. Mikäli tekstiä syntyy paperille muutamaa kappaletta enemmän, todella hyödyllinen ominaisuus on kuitenkin käsin kirjoitetun tekstin muunnos digitaaliseksi. PC-sovellus osaa tehdä tämän muunnoksen ainakin englanninkieliselle tekstille.

Alla olevalla videolla neuvotaan tuotteen perustoimintojen käyttö:

Muitakin vastaavia tuotteita on olemassa, kuten Wacom ja Livescribe. Niiden hinnat ovat alemmalla tasolla kuin Moleskinen tuotteen hinta, mutta ominaisuuksissa ja toiminnoissa on eroja.

Käsin kirjoittamista suosivalle kirjailijalle on myös tarjolla sellainen vaihtoehto, että hankkii tabletin, joka on nimenomaan sitä varten suunniteltu. Tällaisia malleja löytyy esimerkiksi Apple iPad –tuotteista, Samsungilta ja myös Microsoft Surface on sellainen. Niissä on mukana oma kynä, jota käytetään näytölle kirjoittamiseen ja piirtämiseen. Paperi-kynä metodia ne eivät vastaa, mutta aina vain lähemmäksi sitä nykyteknologialla päästään.

Via Klaava.com.

Moleskine SMart Writing Windows-tietokoneella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *