Pocketbook Inkpad 3 osaa lukea kirjat ääneen tai voit lukea ne itse suurelta näytöltä

Pocketbook tuo lisää valikoimaa e-kirjojen lukulaitteisiin, joissa on hieman tavallista suurempi näyttö. Pocketbook Inkpad 3 –laitteessa on 7,8 tuuman mustavalkoinen E ink näyttö. Se on myös erittäin terävä näyttö, sillä näyttöpisteitä on 300 kappaletta tuumaa kohden (DPI).
Pocketbook Inkpad 3 lukulaite. 7,8 tuuman näyttö taustavalo
Lisäksi lukemista on tehty miellyttäväksi näytön valolla, joka automaattisesti osaa säätää lukuvalon tason sopivaksi, ja säätää myös valon sävyn kohdalleen. Näitä valon tasoja ja sävyjä voi itsekin tuunata ja tallettaa esimerkiksi vuorokausirytmin mukaan mieleisekseen.

Äänikirjojen ystävät saavat Inkpad 3:ssa tärkeän ominaisuuden: laite osaa lukea tekstin ääneen (kielivalikoima ei vielä ole tiedossa). Tämä tarkoittaa sitä, että ei tarvitse ostaa äänikirjaa, vaan lukulaite osaa lukea puheäänellä tavallisen tekstiä sisältävän e-kirjan.

Laitteessa on langaton Wi-Fi yhteys internetiin, ja yhteys joihinkin pilvipalveluihin, kuten Dropboxiin, joten kirjoja voi siirtää Inkpad 3:een myös sitä kautta (ohittaen tietokoneen).
Pocketbook Inkpad 3, 7.8 tuuman näyttö taustavalolla
PocketBook InkPad 3 on onnistuttu pitämään kevyenä – laite painaa vain 210 grammaa. Ulkomitat ovat 195 mm x 136 mm, ja 8 mm paksu tai paremminkin ohut.

Muistitilaa kirjoille on laitteen sisällä 8 GB ja microSD-muistikortilla voi lisätä tallennustilaa 32 GB asti. Työmuistia (RAM) ohjelmistoille on 1 GB. Vauhtia laitteelle antaa Dual Core (2×1 GHz) prosessori.

Inkpad 3 –mallin ominaisuuksista voi päätellä, että halvimpaan hintakategoriaan tämä tuote ei mahdu, mutta Pocketbookin tuotteet yleensä ovat olleet kilpailukykyisiä hinnan ja ominaisuuksien suhteen. Pocketbookin sivulta voi katsoa milloin ja mihin hintaan laitetta Suomeen saa. Tätä kirjoitettaessa Pocketbook-tuotteilla on Suomessa kaksi online-kauppaa. Myös Amazon-kaupoissa on tarjontaa, mutta toimitus Suomeen ei ole itsestään selvä asia.

Kuten muidenkin lukulaitteiden kanssa, niin on hyvä muistaa, että Amazonin kaupasta ostettuja e-kirjoja voi lukea vain Kindle-laitteilla ja Kindle-lukusovelluksilla tableteissa ja puhelimissa.

Muita suurella (kahdeksasta aina 13 tuumaan asti) näytöllä varustettuja lukulaitteita löytyy tästä artikkelista.

Pocketbook Inkpad 3 lukulaite, myös text-to-speech, tekstin ääneenluku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *