Näin luet e-kirjoja PC:llä ja lataat uusia kirjoja netistä

2010-07-19

E-kirjoja voi mainiosti lukea myös omalla PC:llä. Kirjoja löytyy nopeasti netistä ja lukemista helpottaa mahdollisuus säätää tekstin kokoa. Katso video miten lukeminen sujuu pienellä kannettavalla tietokoneella.

E-kirjojen yleisimmät tallennustyypit ovat EPUB ja PDF. EPUB-kirja asettuu hyvin kaikenkokoisille näytöille älypuhelimista suuriin tietokonenäyttöihin. PDF on puolestaan hyvä silloin jos haluaa tulostaa kirjan tai aikoo lukea sitä vain PC:n näytöltä.

Adobe Digital Editions-lukuojelmassa voi valita tekstin koon, hakea mitä tahansa tekstiä kirjasta ja tehdä muistiinpanoja, jotka kiinnittyvät halutulle sivulle.

Ennen kuin lataat e-kirjoja ja alat lukea niitä tietokoneella, kannattaa tehdä kaksi asiaa. Ensin on täytyy asentaa joku e-kirjojen lukuohjelma PC:lle (seuraavalla videolla esimerkkinä Adobe Digital Editions) ja sen jälkeen voi ladata e-kirjoja omalle koneelle esimerkiksi verkkokaupasta.

Asenna Adone Digital Editions ohjelma omalle PC:lle

E-kirjojen lukuohjelmia on PC:lle saatavissa useita. Adobe Digital Editions yksinkertainen ja ilmainen ohjelma, jolla voi lukea EPUB ja PDF-muotoon talletettuja e-kirjoja. Monet e-kirjat on kopiosuojattu Adoben teknologialla, mutta Digital Editions osaa avata myös sellaiset teokset.

Videolla mainittu osoite, josta lukuohjelma löytyy on tämä:
http://www.adobe.com/products/digitaleditions

Windows Vista-ohjelmisto kysyy tuskastuttavan monta kertaa samaa asiaa (oletko varma että haluat asentaa tämän?), mutta Windows XP ja Windows 7 ymmärtävät hieman nopeammin, että ohjelma on todellakin tarkoitus asentaa.

Lataa e-kirja kaupasta omalle PC:lle

Perinteiset kirjat haettiin kirjakaupasta autolla tai kävellen, mutta e-kirjat haetaan kaupasta tietokoneella internetin kautta. Näin löydät ja lataat kirjan nettikaupasta omalle PC:lle:

Videolla käytettiin esimerkkinä amerikkalaista Kobobooks-kauppaa, mutta suomalaiset e-kirjoja tarjoavat sivut toimivat samalla periaatteella. Suomalaisia netissä toimivia kirjakauppoja ovat esimerkiksi:
Elibris
Ellibs


Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *