Suuressa maailmassa e-kirjat ovat suurta liiketoimintaa, mutta niin on niiden luvaton kopiointikin. Yhdysvalloissa e-kirjojen markkinaosuus oli vuonna 2013 eri arvioiden mukaan 22 ja 30 prosentin välillä, kun Britanniassa odotetaan e-kirjojen myyvän paperikirjoja enemmän jo vuonna 2017. Pohjois-Amerikassa akateemiset oppikirjat ovat kalliita tuotteita, joista jopa 76 prosenttia oli saatavilla piraattisivustoilla.
E-kirjat suojataan niin Suomessa kuin muuallakin yleensä Adobe DRM –lukituksella tai kaupan omalla lukituksella, kuten Amazon ja Apple tekevät. Kopiosuojattu kirja aukeaa vain niillä laitteilla, jotka käyttävät samaa käyttäjätiliä millä kirja ostettiin. Suomessa Elisa Kirja on jo ottanut ja muutama muu kauppa on ottamassa käyttöön vesileimaustekniikkaa (watermark). Vesileimatut kirjat merkitään ostohetkellä yksilöivästi, mutta niitä ei kopiosuojata.
Suomessa e-kirjojen laajamittaista piratismia ei ole havaittu. Suomenkielisiä äänikirjoja piraattisivuilla jonkin verran tiettävästi liikkuu.
Tässä WhoIsHostingThis-palvelun tuottama e-kirjojen piratismia Yhdysvalloissa kuvaava infografiikka: