E-kirjojen julkaisupalvelut

Kun kirjailija on saanut kirjansa käsikirjoituksen valmiiksi, alkaa tuotantoprosessi joka johtaa kirjan julkaisuun. Tänä päivänä tälle prossessille on useita vaihtoehtoisia toteutustapoja riippuen siitä mitä tekijänoikeuksia kirjailija haluaa luovuttaa pois ja mitä hän haluaa hallita itse.

Voimme auttaa kirjan tuotantoprosessin eri vaiheissa sekä omakustanne- että yritysten alihankintaprojekteissa. Koska keskitymme e-kirjoihin, seuraavassa esitellään nimenomaan sähköisen kirjan julkaisun vaiheet.

 • Vaihe 1. Käsikirjoituksen viimeistely, editointi (puhutaan myös toimittamisesta tai kustannustoimittamisesta) ja oikoluku. Nämä voivat olla omia työkokonaisuuksiaan tai ne tehdään tapauksesta riippuen samassa vaiheessa.
 • Vaihe 2. Kirjan kansikuvan suunnittelu ja toteutus.
 • Vaihe 3. Kirjalle luonnostellaan esittelyteksti, joka toimii myös tuotekuvauksena.
 • Vaihe 4. Kirja taitetaan kaikkiin yleisiin e-kirjojen formaatteihin. Yleensä tämä tarkoittaa EPUB- ja Kindle-taiton tekemistä.
 • Vaihe 5. Taiton aikana kaikki kuvat, kaaviot, taulukot ja vastaavat elementit käsitellään ja muokataan sopiviksi niin suurille kuin pienillekin näytöille, joita lukemiseen tyypillisesti käytetään.
 • Vaihe 6. Valmis e-kirja testataan ja varmistetaan, että se toimii usean tyyppisessä laitteessa ja lukusovelluksessa.

Joissakin projekteissä hoidamme koko prosessin alusta loppuun, joskus ainoastaan jonkin määrätyn vaiheen.

Julkaisemme myös englanninkielistä Klaava Travel Guide -kirjasarjaa matkakohteista, joihin helposti lähestyttävä visuaalinen matkaopas tutustuttaa matkailijan.

Ota yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirja@klaava.fi. Kaikki yhteystietomme löydät täältä.

3 thoughts on “E-kirjojen julkaisupalvelut

 1. Olen kirjoittanut useita tietokirjoija, joista suurin osa on julaksitu painettuina. Nyt haluaisin julkaista näitä vanhoja kirjoja netissä ilmaiseksi. Mitenkähän se onnistuisi?
  Minulla on kotisivu, mutta sivun ylläpitäjä ei ole vastannut viesteihini liki vuoteen, enkä itse pääse sivulle. Yritys on paketissa, joten en sitä enää tarvitse.
  passilaesko@gmail.com

  1. Ilmaisia e-kirjoja jakelevat esimerkiksi http://www.gutenberg.org ja https://www.smashwords.com (myös suomenkielisiä).
   Tuntematta juuri näiden kahden julkaisuprosessia tarkemmin, yleensä tämän tyyppiset palvelut edellyttävät kirjan toimittamista heille jossakin määrätyssä formaatissa. Heidän sivuiltaan siihen varmasti löytyvät tarkat ohjeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *