Maailman ensimmäinen sarjakuvien lukulaite keksitty Suomessa

Nyt se on keksitty – ja vieläpä Suomessa: sarjakuvien lukulaite. Koska keksintö on kotimainen, laite on luonnollisesti kännykkä, josta uudella ohjelmalla tehdään sarjakuvien lukulaite. No, joka tapauksessa, järjestelmää kokeilleena voin kertoa, että tämä on itse asiassa hyvin toimiva juttu.

Homman idea on sellainen, että Epuuk-sivulla on tarjolla suosittuja sarjakuva-albumeja sähköisessä muodossa. Kyse on siis e-kirjasta, jossa sisältönä on sarjakuvaa. Albumien ensimmäisiä sivuja voi katsella nettisivulla ennen kuin päättää haluaako maksaa ja ladata koko kirjan. Jos päättää ladata koko albumin, sen voi ladata kännykkään (PC:llä katselun lisäksi).

Epuukin Lauri Gorski ja Jarmo Kylmämaa esittelivät järjestelmää Nokia N95-älypuhelimella ja Samsungin kosketusnäytöllisellä puhelimella. Kuten videolta näkee, sarjakuvien luku sujuu puhelimella hyvin.

Puhelimen ominaisuudet, kuten näytön värien määrä ja näytön koko vaikuttavat sarjakuvien lukemisen mukavuuteen. Mitä isompi näyttö, sen näyttävämpi ja selkeämpi kuva on. Kosketusnäytöllä ja perinteisellä näppäimistöllä ei juuri ole eroa, koska pääasiassa albumin sivuja selataan kuitenkin eteen- tai taaksepäin.

Epuuk e-kirja sarjakuva Samsung-puhelimessa

Kännykkään tarvitaan erityinen ohjelma, joka tekee siitä lukulaitteen. Sarjakuvien näyttämisen lisäksi ohjelma hoitaa myös kirjojen kopiosuojauksen. Ohjelmalla voi myös ladata lisää sarjakuvia puhelimeen suoraan Epuukin kaupasta. Jos huomaa olevansa tylsällä bussimatkalla räntäsateessa syyspimeällä maaseudulla, niin sarjakuvan vaikka lataaminen kesken reissun voi pelastaa ainakin osan kidutuksesta.

Ohjelman saa ladattua kännykkään täältä: www.epuuk.com/mobile

Epuuk sähköinen (ekirja) sarjakuva Nokia N95-puhelimessa

Puhelimeksi käyvät lähes kaikki paria vuotta uudemmat Nokian, Samsungin, Sony Ericssonin LG:n, HTC:n ja muiden valtamerkkien mallit. Yhteensopivuuden voi tarkistaa siten, että etsii oman puhelimensa dokumenteista tiedon onko se varustettu Java MIDP 2.0-teknologialla.

Sähköiset sarjakuvat maksavat tällä hetkellä 5-12 euroa. Epuukin sarjakuvavalikoima on vielä rajallinen, mutta lisää albumeja on luvassa kunhan kustantajat tulevat teknologian kanssa tutuiksi.

Categories Yleinen