Ainakin Yhdysvalloissa 3.4.2010 on monille vuoden tärkein päivä. Osa ihmisistä viettää osan päivästä tai jo edellisen yön jonossa jalkakäytävällä samanhenkisten ihmisten kanssa. Pääsiäisen uudesta viettotavasta ei ole kyse, vaan he haluavat olla ensimmäisinä ostamassa uuden Apple iPad-laitteen.
Apple iPad on uudenlainen tietokone. Siinä on ainoastaan näyttö, ei näppäimistöä eikä muita erillisiä osia. Tätä tablet-tyyppistä tietokonetta ohjataan tökkimällä näyttöä sormilla.
Suomessakin yleistyvistä e-kirjojen lukulaitteista Apple iPad eroaa siten, että sen näyttö on suurempi (9,7 tuumaa), sen näyttö on värillinen ja iPad on itse asiassa tietokone, jolla voi tehdä suunnilleen kaikkea sitä mitä PC:llä yleensäkin voi tehdä.
Apple iPad-laitteesta odotetaan pelastajaa milloin kirjakustantajille, milloin lehtikustantajille tai elokuvayhtiöille, jotka toivovat hienon laitteen saavan ihmiset maksamaan digitaalisista lehdistään ja elokuvistaan.
Media-alan suuryritys Bonnier on suunnitellut digitaalista aikakauslehteä jo jonkin aikaa, joten se on jo esitellyt ensimmäisen iPad-laitteelle sovitetun lehden; Popular Science.
Videolla suunnittelija kertoo aikakauslehden lukemisen perusperiaatteen olevan sivuttainen ja pystysuuntainen näytön vieritys. Sivuttaissuuntaan mentäessä hypitään artikkelista toiseen. Kun mielenkiintoinen juttu löytyy, alaspäin vierittämällä pääse lukemaan itse artikkelin.
Kirjojen ystäviä kiinnostanee Apple iPad-laitteen käyttö e-kirjojen lukulaitteena. Tällä videolla näytetään miten Apple iPad-laitteen käyttäjä poimii e-kirjan hyllystä ja kääntelee kirjan sivuja sitä lukiessaan.