Hyvästi media

Hyvästi media – Tervetuloa digitaalisen sisällön, Internetin ja medialaitteiden muovaaman kulttuurin ja liiketoiminnan aikakaudelle

E-kirja: Hyvästi media - Tervetuloa digitaalisen sisällön, Internetin ja medialaitteiden muovaaman kulttuurin ja liiketoiminnan aikakaudelle

Kirjoittaja: Ari Hakkarainen
Kustantaja: Klaava Media
Julkaistu: Lokakuu 2011
ISBN:
978-952-5901-16-0 (EPUB)
978-952-7074-08-4 (Amazon Kindle)

Suuri kansikuva löytyy täältä.

Tervetuloa digitaalisen sisällön, Internetin ja medialaitteiden muovaaman kulttuurin ja liiketoiminnan aikakaudelle.

Elämme niin valtavan muutoksen alkuhetkiä median historiassa, että sen laajuuden hahmottaminen on vaativaa. Tosiasia on, että teknologian kehitys on mahdollistanut median murroksen, joka puolestaan aiheuttaa siihen liittyvien tapojen ja liiketoiminnan uudelleensyntymisen. Kyse ei enää ole siitä muuttuuko media digitaaliseksi, vaan ainoastaan siitä, miten nopeasti ja missä laajuudessa näin käy. Varmaa myös on, että murroksen vaikutukset ulottuvat omaan arkielämäämme, kulttuuriin, liiketoimintaan ja koko yhteiskuntaan.

Hyvästi media -kirjassa analysoidaan niin suomalaisten kuin kansainvälistenkin media-alan vaikuttajien ja asiantuntijoiden kanssa sekä tutkimusten ja tilastojen avulla median murroksen vaikutuksia. Meneillään oleva käännekohta ei suinkaan ole ensimmäinen median historiassa. Jokainen kirjassa käsitelty viestintäväline – elokuvat, kirjallisuus, lehdistö, musiikki, radio ja televisio – ovat olemassaolonsa aikana kohdanneet teknologisia ja taloudellisia epäjatkuvuuskohtia, jotka ovat ohjanneet niiden kehitystä. Katsaus kunkin median historiaan paljastaa niiden ikuisen kamppailun yleisöstä maailman ympärillä jatkuvasti muuttuessa.

Historiasta ei median tulevaisuutta voi ennustaa, mutta megatrendejä on jo mahdollista tunnistaa. Muutosprosessin keskiössä tulee viestintävälineen sijaan olemaan digitaalisen sisällön, Internetin ja medialaitteen kolmiyhteys. Fyysisten mediatuotteiden sijaan digitaaliset sisältötuotteet jaellaan jatkossa suoraan asiakkaiden medialaitteisiin, kuten Internetiin kytkettyihin televisiovastaanottimiin, tietokoneisiin, tablet-laitteisiin ja matkapuhelimiin. Kirjassa esitellään kunkin median teknologian ja liiketoiminnan kulmakivet, joista media-alaan perehtymätönkin lukija voi nähdä viestintävälineen kehityskaaren.

Yksilön, yrityksen ja yhteiskunnan asenteesta riippuen digitaalinen media on uhka tai mahdollisuus. Nettisukupolvi ja suuret ikäluokat hyödyntävät modernia mediaa hyvin eri tavoin, mutta yrityksille asenne on elämän ja kuoleman kysymys. Juuri nyt uudet yritykset ja muilta toimialoilta tulevat suuryhtiöt valtaavat mediamarkkinoita perinteisten toimijoiden nenän edestä. Kirjassa tarkastellaan yrityksiä ja liiketoimintaa esimerkkitarinoiden kautta, joista selviää minkälaisista tekijöistä voittajia syntyy ja mihin häviäjät kompastuvat.

Lataa ilmainen e-kirja

Lue ilmainen näyteluku Hyvästi media -kirjasta:
Lataa EPUB-muotoinen e-kirja tästä.

Päätason sisällysluettelo

1. Median megatrendit
2. Elokuva
3. Kirjallisuus
4. Lehdistö
5. Musiikki
6. Radio
7. Televisio
8. Internet
9. Teknologian kehitys synnyttää uutta medialiiketoimintaa

Osta kirja

Saat koko kirjan heti luettavaksi näistä kaupoista:

Amazon.com
Apple iBookstore.
Elibris
Elisa Kirja
Ellibs
Google Play
Kobo

Video: kirjan esittely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *