Testaamamme e-kirjojen lukulaitteet ja tabletit (sekä muutaman laitteen esittely)

E-kirjojen lukulaite on elektroninen laite, joka on tehty vain kirjojen, lehtien ja ylipäätään tekstidokumenttien lukemista varten.

Tablet on tietokone, jolla voi tehdä lähes kaikkea sitä mitä kannettavalla tietokoneellakin. Värinäyttö, langaton internet-yhteys ja runsas valikoima sovellusohjelmia tekevät tabletista monipuolisen kodin viihdelaitteen, jolla voi lukea kirjoja ja lehtiä, katsella televisio-ohjelmia verkosta, kuunnella musiikkia ja osallistua sosiaaliseen mediaan.

Alla listatut lukulaitteet ovat muutaman vuoden takaa, mutta kaikki myös aivan tuoreet artikkelit lukulaitteista löydät listaamalla aiheen mukaisen kategorian lukulaite.

Seuraavassa joitakin vuosia sitten testaamamme lukulaitteet, jonka jälkeen lista ja linkit testattuihin tableteihin.

Klaavan testaamat e-kirjojen lukulaitteet

E-kirjojen lukulaitetta valitessaan täytyy päättää vähintään haluaako kosketusnäytön (helppokäyttöinen, mutta näyttö heijastelee), langattoman nettiyhteyden (helppo kirjojen lataus netistä) ja mahdollisesti värinäytön (sopii myös videoille, mutta ulkona lukeminen vaikeaa).

Katso Klaavan testaamien, Suomessa saatavissa olevien lukulaitteiden videot, esittelyt ja arviot:

BeBook-lukulaite. BeBook-laitteen näyttö perustuu samaan e-ink teknologiaan mitä suuressa osassa muistakin laitteista käytetään, joten lukea voi vaikka auringonvalossa. Tämän laitteen käyttö vaatii lyhyen totuttelun, koska sitä ohjataan funktionäppäimillä. Bebook e-kirjojen lukulaite, muistikortti
Cybook Opus-lukulaitteen esittely ja arvio. Cybook Opus on pieni ja näppärä laite. Siinä on vain välttämättömät toiminnot kirjojen lukemista ja lataamista varten, joten se on yksinkertainen käyttää. Bookeen Cybook Opus
Mbook-lukulaitteen esittely ja arvio. Mbook on perusominaisuuksilla varustettu edullinen lukulaite. Toimiva laite, jolla lukeminen sujuu hyvin, mutta esimerkiksi tekstinhakuominaisuus puuttuu. Mbook e-kirjojen lukulaite
Elonex 511EB näppäimistöllä varustettu lukulaite. Tyylikäs ja suhteellisen nopeasti sivua kääntävä Elonex sisältää qwerty-näppäimistön. Lue testiarvio ja katso video.
Elonex 511EB lukulaite e-kirjahylly
Sony PRS-505 lukulaite. Sonyn vuosikertamallistoon kuuluvassa PRS-505 laitteessa on niin paljon painikkeita, että sen käyttöä saa tapailla jonkin aikaa. Muuten se on lujarakenteinen ja laadukkaan tuntuinen laite. Sony Reader PRS-505 e-kirjat lukulaite
Kosketusnäytöllä varustettu Sony Reader Touch PRS-600. Laitetta on helppo käyttää kosketusnäytön ansiosta, mutta se aiheuttaa myös heijastumia näytölle. Lue testitulos ja katso video.
sony reader touch lukulaite prs-600
Vue Smartreader -lukulaite sai kiitosta heijastamattomasta kosketusnäytöstään ja langattomasta internet-yhteydestään. Napakka ja tukeva laite sopi hyvin käteen. Lue testitulos ja katso video.
Vue Smartreader e-kirjat lukulaite
MReader S600 on yksinkertainen peruslaite e-kirjojen lukemiseen. Siinä ei ole ylimääräisiä ominaisuuksia (jollei musiikin kuuntelua kirjaa lukiessa lasketa sellaiseksi), vaan olennaiset toiminnot ovat kirjan lukeminen ja tekstin koon säätö. Lue testitulos ja katso video.
Mreader S600 e-kirjat lukulaite

Klaavan testaamat tabletit

Tabletien hyviin puoliin kuuluvat: värinäyttö, itsensä valaiseva usein automaattisesti kirkkautta säätävä näyttö, sillä voi tehdä muutakin kuin vain lukea kirjoja (koska se on tietokone), langaton internetyhteys ja runsas valikoima eri kokoisia sekä hintaisia tuotteita.

Mikäli aikoo vain ja ainoastaan lukea e-kirjoja, ja aikoo lukea paljon, voi lukulaite olla parempi valinta.

Amazon Kindle Fire HD -tablet on ensisijaisesti tarkoitettu Amazon.com-verkkokaupasta ladatun digitaalisen sisällön, Suomessa lähinnä kirjojen, lukemiseen tai katseluun. Lue testitulos ja katso video.
Amazon Kindle Fire HD tablet
Apple iPad Air on 9.7 tuuman erittäin tarkalla värinäytöllä varustettu tehokas tablet kaikkeen käyttöön. Lue esittely.
Apple iPad valkoinen
Apple iPad mini 2 on 7.9 tuuman kokoinen tablet. Mini 2:ssa on erittäin tarkka värinäyttö. Lue esittely.
Apple iPad mini 2
Microsoft Surface -tabletin valtteina on Windows 8 -ohjelmisto ja mukaan paketoitu Office-ohjelmisto. Lue esittely.
Microsoft Surface tablet
Nokia Lumia 2520 on 10.1 tuuman näytöllä varustettu tablet. Ohjelmistona on Windows RT 8.1. Lue esittely. Nokia Lumia 2520 tablet
Samsung Galaxy Tab 10.1 -tablet on suosittu Android-ohjelmistolla toimiva yleiskäyttöinen laite. Lue esittely ja katso video.
Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet
Sigmatek 101 -tablet on parhaimmillaan kuva- ja pelikäytössä . Lue testitulos ja katso video.
Sigmatek 101 lukulaite / tablet

2 thoughts on “Testaamamme e-kirjojen lukulaitteet ja tabletit (sekä muutaman laitteen esittely)

  1. SIitä on muutama vuosi kun tuo kooste julkaistiin. Katsopas tällä haulla
   http://klaava.fi/?s=lukulaite
   löytyvät artikkelit, niin saat kaikkein tuoreimmat jutut listattua.

   (Päivämäärä on ilmeisesti tipahtanut kyydistä kun siirryimme Drupal-alustasta WordPressiin pari vuotta sitten, eikä edes admin näe oikeaa päiväystä)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image