Pelkkä tietoteknisten apuvälineiden tuominen oppilaitoksiin harvoin johtaa mihinkään hyödylliseen lopputulokseen, jollei kokonaisuutta ole mietitty kuntoon. Sähköiset oppimateriaalit pitää olla kunnossa, samoin kuin koko järjestelmän toimivuus oppikirjojen lataamisesta luokan hallintaan. Norsunluurannikolla Afrikassa on kehitetty sikäläisistä tarpeista lähtien tableteihin perustuva oppimisjärjestelmä.
Afrikassa kehitetty ensimmäinen tablet on nimeltään Qelasy. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästä tablet-laitteesta, vaan sen ympärille on puuhamies Thierry N’Doufoun johdolla kehitetty kokonainen järjestelmä. N’Doufou esittelee miten opettaja voi oppitunnilla hallita oppilaiden tableteja, katsoa mitä oppilaat tekevät ja teettä oppilailla tehtäviä.
Norsunluurannikon hallitus on ostanut 5000 tabletia julkisiin kouluihin. Marokossa Qelasy-järjestelmää testataan kouluissa. Yhden tabletin hinta on noin 200 euroa.
N’Doufoun yritys on kehittänyt myös sähköiset oppimateriaalit Qelasy-tableteja varten. Norsunluurannikko on monikielinen maa, joten kielet on huomioitu järjestelmässä alusta pitäen.
Katso BBC:n video, jossa tablet on pienten koululaisten käsissä oppitunnilla