Amazonilta uudet tabletit niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin

Verkkokauppa Amazon on tarjonnut mustavalkoisten Kindle-lukulaitteiden lisäksi Fire –tableteja, joilla voi lukemisen lisäksi katsoa elokuvia, lukea sarjakuvia, pelata ja tehdä sitä mitä tableteilla muutenkin tehdään. Vuoden 2014 joulumyyntiä varten Amazon esitteli kolme uutta Fire -tabletia, joista yhtiö odottaa pikkulasten, nuorison ja aikuisten löytävät omat mallinsa.

Amazon Fire HD Kids Edition, tablet lapsille

Lapsille tarkoitettu Amazon Fire HD Kids täyttää laitteena kaikki normaalin tabletin vaatimukset: näytön koko on 6 tai 7 tuumaa, edessä ja takana on kamera, Dolby äänijärjestelmä hoitaa äänentoiston ja ohjelmistona on Amazonin Androidista muokkaama käyttöjärjestelmä.
Tästä tuotteesta erityisesti lasten käsiin soveltuvan tekee iskunkestävä suojus ja lisäohjelmistot. Amazon on niin varma Fire HD Kidsin kestävyydestä, että lupaa tuotteelle kahden vuoden täyden takuun. Jos laite menee rikki, Amazonilta saa uuden tilalle. Lisäohjelmisto antaa vanhemmille mahdollisuuden rajoittaa mitä laitteella saa tehdä. Lähtöhinta on 149 dollaria, saatavilla Yhdysvalloissa 21.10.2014.

Kaikille Fire –tableteilla on yhteistä se, että niiden ohjelmisto on optimoitu Amazonin digitaalisten palvelujen ja tuotteiden käyttöön. Niillä on hyvin kätevä ladata e-kirjoja Kindle Storesta ja katsoa elokuvia Amazonin videopalvelusta. Web-selain, sähköposti, Facebook, Twitter, valokuvat, videot ja muut normaalit toiminnot tableteista löytyvät myös. Täältä löytyy aiemman Fire-tabletin testi.

Amazon Fire HD6 tablet

Amazon on ensimmäisten suurten yritysten joukossa, joka on tuonut markkinoille alle 100 dollarin tabletin. Fire HD 6 on tarkalla kuuden tuuman näytöllä (1280 x 800 kuvapistettä, 252 ppi pistetiheys), kahdella kameralla (edessä ja takana), mikrofonilla (esim. Skype-puheluita varten) ja USB-portilla varustettu tablet.

Jostain on aina tingittävä, kun hintaa hilataan alas. Fire HD 6:ssa tallennustilaa datalle ja sovelluksille on niukasti. 8 GB mallissa tallennustilaa jää 5 GB ja 16 GB mallissa 12.2 GB. E-kirjat vievät yleensä vain vähän tilaa, joten kirjojen lukemiseen tarkkanäyttöinen pieni tablet voisi sopia.

Muistikorttipaikkaa ei ole, joten Amazonin pilvitallennuspalvelulle ja muillekin pilvipalveluille tulee käyttöä. Tabletiksi Fire HD 6 on pieni (mitat 169 mm x 103 mm x 10.7 mm). Uudet isot kuuden tuuman tablet tai phablet-laitteet ovat samaa kokoluokkaa. Fire HD6 on saatavilla Yhdysvalloissa 2.10.2014.

Amazon Fire HDX 8.9 tablet

Amazon Fire HDX 8.9 on tabletien suurin, tehokkain ja laajennettavin malli. 8,9 tuuman näyttö on lähellä Apple iPadin kokoa. Kuvapisteitä on 2560×1600, joten pistetiheys on suurempi kuin iPadin tarkassa Retina-näytössä. Muistivaihtoehtoja on 16, 32 ja 64 GB. Tabletin takana on 8 megapikselin kamera, joka nauhoittaa HD-teräväpiirtovideota. Fire HDX 8.9 –mallia saa myös 4G-yhteydellä.

Fire HDX 8.9 –tabletien hinnat lähtevät 379 dollarista. Ne ovat Yhdysvalloissa saatavilla 21.10.2014.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image