Apple iBooks -e-kirjat saavat miljoona uutta asiakasta joka viikko

Suuret maailmanlaajuiset kirjakaupat, kuten Amazon Kindle Store, Apple iBooks ja Google Play Books ovat paljastaneet hyvin niukasti lukuja e-kirjojen myyntimääristä. Äskettäin kuitenkin Apple iBooks –järjestelmästä vastaava johtaja Keith Moerer paljasti muutaman merkittävän yksityiskohdan tammikuun 2015 Digital Book World –tapahtumassa.

Apple iBooks, best seller list, tietokirjat

Johtaja Moerer kertoi kolme asiaa, jotka kertovat e-kirjamarkkinoiden kehityssuunnista.

1. Vuoden 2014 syyskuusta lähtien Apple iBooks –kirjakauppa on saanut miljoona uutta asiakasta joka viikko. Tämä tarkoittaa kuluneen neljän kuukauden aikana siis noin 16 miljoonaa uutta e-kirjojen lukijaa pelkästään Applen laitteilla.

Applen mukaan tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että iPad ja iPhone –laitteiden ohjelmisto iOS 8 sisältää iBooks-sovelluksen valmiina, eikä sitä tarvitse enää asentaa itse. Jos ostaa uuden Apple-laitteen tai päivittää vanhan laitteensa uuteen iOS 8 –ohjelmistoversioon, kirjojen lukuohjelma ja kirjakauppa on siellä automaattisesti mukana.

iBooks-sovelluksen voi asentaa myös Mac-tietokoneelle lataamalla sen ilmaiseksi App Store –kaupasta.

2. Lukuja mainitsematta Moerer kertoi nopeasti kasvavista e-kirjojen latausmääristä uusiin isolla näytöllä varustettuihin iPhone 6 ja iPhone 6 Plus –puhelimiin. Näytön koko iPhone 6 Plus –mallissa on 5,5 tuumaa, eli lähes samaa kokoluokkaa tyypillisen mustavalkonäytöllä varustetun lukulaitteen kanssa.

3. Tietokirjat ja lastenkirjat ovat iBooks-kaupassa myyneet heikommin verrattaessa niiden myynnin suhdetta paperikirjoihin perinteisessä kirjakaupassa. Applen johtaja on nyt kuitenkin nähnyt kehityksen suunnan: ”alkaen muistelmakirjoista ja elämäkerroista, etenkin sellaisista, joilla on siteitä popkulttuuriin … kehitys on ollut hidasta, mutta nyt näkyvissä on todellista liikettä.”

”Jos otan iTunes-musiikkikaupan esimerkiksi, niin jazzin ja klassisen musiikin ystävät siirtyivät kaikista hitaimmin fyysisistä tallenteista digitaaliseen musiikkiin … näyttää siltä, että samanlainen kehitys käydään läpi lastenkirjoissa.”

Kaikista suurista maailmanlaajuisista kirjakaupoista, kuten Amazon Kindle Store, Apple iBooks ja Google Play saa myös suomenkielisiä kirjoja.

Gigaom raportoi tapahtumasta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *