Kynällä ohjattava 12 tuuman tablet HP:ltä

15 vuotta sitten itse Bill Gates yritti myydä maailmalle tableteja, joita ohjattiin kynällä ja joka yritti ymmärtää käsin kirjoitettua tekstiä. Maailma ei ostanut hänen visiotaan. Steve Jobsin vision sormella ohjattavista tableteista maailma osti viisi vuotta sitten. Nyt on merkkejä näkyvissä, että nämä kaksi visiota lähestyvät toisiaan. Aiemmin Samsung esitteli kynällä ohjattavan tabletin ja nyt HP ryhtyy myymään peräti kahta kynätabletia.

HP Pro Slate, kynätablet

HP Pro Slate 8 ja HP Pro Slate 12 ovat mallinumeroidensa mukaisesti 8 ja 12 tuuman tableteja. Kumpikin toimii Android-ohjelmistolla. Niitä voi ohjata sekä sormella että tuotteen mukana tulevalla Duet Pen -kynällä.

Slate 12 –mallin tarkka näytön koko on 12,3 tuumaa 1600 x 1200 erotuskyvyllä. Yllättävää kyllä, Slate 8:n 7,9 tuuman näyttö on tarkempi: 2048 x 1536 kuvapistettä. Android-ohjelmisto on versionumeroltaan 4.4.

Duet Pen on varsin mielenkiintoinen stylus-kynä, koska sillä voi kirjoittaa sekä paperille että tabletin näytölle. Paperille tehdyt piirustukset tai tekstit saa siirrettyä tabletiin automaattisesti erikseen saatavilla olevan Paper Folio –tuotteen avulla.

HP Pro Slate, kynätablet

Kynää hyödyntävien HP:n tabletien saatavuus Suomeen selviää aikanaan, mutta tuotteiden julkistushetkellä listahinnat USA:ssa lähtivät 449 dollarista (8 tuuman tablet) ja 569 dollaria (12 tuuman tablet).

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *