Helpotusta arkeen mobiililaitteilla

Jokainen meistä on varmasti joskus miettinyt miten aikaisemmin pärjättiin ilman älypuhelimia, tabletteja, navigaattoreita ja nettiä. Helsingin Sanomat pohti asiaa nasevassa ihmiskoe-artikkelissaan äskettäin sunnuntai-sivuillaan. Vielä muutama vuosi sitten oltiin iloisia kun saatiin henkilö lankapuhelimeen, nykyään ihmetellään miksei vastata puhelimeen, tekstareihin, Whatsuppiin ja mitä kaikkea näitä onkaan.

Samsung tablet

Jokaisella on melkoisella varmuudella jonkinlainen älylaite hallussaan. Nykyajan parhaat älylaitteet tarjoavat todella paljon erilaisia ominaisuuksia ja lisää tulee koko ajan. Käyttöjärjestelmien (Android, iOS, Windows) applikaatiokirjastoissa on satojatuhansia sovelluksia, joiden joukosta jokaiselle löytyy varmasti ne oikeat sovellukset eri käyttötarpeisiin.

Yksi laite, monta käyttökohdetta

Älypuhelinten isoveljet, tablet-tietokoneet ovat yleistyneet. Tabletit ovat monikäyttöisiä ja ajavat jo monesti ohi television huimalla käytettävyydellään. Nykyään on käytettävissä monia televisiosovelluksia, joten esimerkiksi Jääkiekon MM-kisojen aikaan ei välttämättä tarvitse enää taistella kaukosäätimestä vaan osa voi katsoa tabletilta lempiohjelmiaan.

Televisiota parempaa ajanvietettä on tietenkin kirjan lukeminen ja sekin onnistuu tabletilla. Tabletti tulee tuskin koskaan kokonaan syrjäyttämään aitoa sanomalehteä ja samaa voi sanoa kirjojen kohdalla.

Arkeen sovellukset tuovat helpotusta, ja jokainen päättää mihin omaa älylaitettaan käyttää: sähköpostit, Facebook, Instagram, herätyskello, sää, aikataulut, urheilutulosten seuraaminen ja tietenkin se viihteellinen osuus kuten erilaiset mobiilipelit ja vedonlyönti. Monet vedonlyöntitoimistot tarjoavat mainion mahdollisuuden lyödä vetoa kännykällä jopa otteluiden ollessa käynnissä. Mobiilit palvelut eri teollisuudenaloilla on se juttu mihin nyt panostetaan.

Apple iPad, kirjat

Tabletti on matkustajan apuri

Monessa tilanteessa tabletti on kätevämpi kuin älypuhelin ja etenkin lentokoneessa, kun lennon aikana pitää olla jotain tekemistä, mikä onkaan mukavampaa kuin laittaa musiikkia korvakuulokkeisiin ja hyvä kirja ruudulle. Toki lukeminen ruudulta vaatii hieman totuttelua, mutta tämän päivän lukuohjelmat antavat mahdollisuuden vaihtaa taustaa, ruudun kirkkautta, fonttia ja tekstin kokoa.

Ennen lennon lähtöä on hyvä yhdistää laite vaikkapa lentokentän langattomaan verkkoon ja tarkastaa onko oman lennon aikataulu pysynyt samana tai lähtöportti mahdollisesti vaihtunut.

Eikä älylaitteen käyttö lopu lentokoneessa, vaan sillä on käyttöä koko matkan ajan. Perillä kohteessa voi ottaa valokuvia, tsekata vaikka Tripadvisor.fi:stä alueen parhaat ravintolat arvosteluineen ja tietenkin pysyä kartalla kiertoajelun aikana. Ja tokihan valokuvia pitää saada reaaliaikaisesti kavereiden ihmeteltäväksi, joten kuvien lisääminen Instagramiin tai Facebookiin käy melkein automaattisesti Wifin avulla.

Moni on aikanaan julistanut älylaitteiden olevan täysin turhia vekottimia, mutta mielipiteet ovat vaihtuneet. Katsopa ensi kerralla lentokoneessa tai vaikkapa junassa mitä ihmiset tekevät matkustaessaan paikasta A paikkaan B. Kädessä ei välttämättä ole kirja tai paperikartta vaan älypuhelin tai tabletti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *