Maailman suurimmat kirjastot löytyvät Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Venäjältä

Vaikka maailma on kovaa vauhtia siirtymässä digitaaliseen informaatioon (painetun sijasta), kirjastoilla on edelleen tärkeä rooli tiedon tallennus- ja jakopaikkana. Tietoa on helppo siirtää internetin välityksellä mistä tahansa minne tahansa maailmassa, ja voimme kotisohvalta lainata luettavaa kirjastosta muutaman sekunnin toimitusajalla, mutta siitä huolimatta fyysisenä paikkana kirjastot ja etenkin niissä työskentelevät ammattilaiset ovat arvokkaita.

british library
British LIbraryn kokoelmia.
Vanhat, suuret kirjastot eri puolilla maailmaa ovat keränneet kirjoja ja muita dokumentteja satojen vuosien ajan, ja se näkyy kokoelmien laajuudessa. Kokoelmiltaan maailman laajimmalla kirjastolla, British Librarylla on 170 miljoonan nimikkeen arkisto. British Library on myös jokaiselle Lontoon kävijälle suositeltava käyntikohde, vaikka ei vanhoista kirjoista pitäisikään. Toiseksi suurin kirjasto Library of Congress (158 miljoonan kappaleen kokoelma) on Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washington DC:ssä. Library and Archive Canada Ottawassa on kerännyt 54 miljoonan nimikkeen kokoelman.
biggest libraries in the world, instascribe
Suurissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Venäjällä ja Japanissa on resursseja valtavien kirjastojen toiminnan pyörittämiseen, mutta siitä huolimatta kaksi kirjastoa Pohjoismaista on maailman 20 suurimman kirjaston joukossa. Det Kongelige Bibliotek Kööpenhaminassa ja Kungliga bibioteket Tukholmassa ovat sijoilla 10 ja 17.

Tässä maailman 20 suurimman kirjaston lista.

biggest libraries in the world by instascribe

Infografiikan tuotti Instascribe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image