Miten podcast-puheohjelmista voi tehdä kirjan?

Äänikirjojen suosio on kasvussa, samoin kuin podcast-puheohjelmien. Ennen kuin äänikirjoista tuli ladattavia MP3-kirjoja, niitä tuotettiin CD-muodossa – ehkä kiekkoja on edelleen saatavissa. Podcast puolestaan syntyi suoraan internet-aikaan omalle tietokoneelle tai puhelimeen ladattavaksi MP3-tiedostoksi. Podcastit ovat puheohjelmia, jotka vuosien hiljaiselon jälkeen ovat saamassa myös suuren yleisön suosiota.

Yhtenä esimerkkinä podcast-ohjelmasta, josta on tullut suuren yleisön suosikki Yhdysvalloissa on Serial-niminen podcast. Se on journalistinen ohjelma, jossa pengotaan Baltimoressa vuonna 1999 tapahtunutta murhaa. Podcast koostuu 12 jakson tuotantokausista, aivan kuten televisiosarjat.

Seung Tae Oh -nimisen suunnittelijan mielestä podcastit ovat hyvä juttu, mutta niistä puuttui jotain. Se jotain hänen mielestään on fyysinen tuote. Hän suunnitteli tuotepaketin kirjan muodossa Serial-podcastille, joka myös sisältää itse podcastin.

Kun kirjan avaa, sisältä löytyy jokaista podcast-jaksoa vastaava paperiarkki, jossa on jakson koodi. Paketissa on myös kaiutin. Kun jonkin paperiarkin laittaa kannessa olevaan taskuun, kyseisen paperiarkin podcast-jakso lähtee soimaan kaiuttimesta. RFID-koodi tunnistaa mikä jakso on kyseessä.

Tässä on kyseessä design-projekti, mutta se voisi olla tuote. Se vastaa tarpeeseen, joka monella ihmisellä on nähdä ja koskettaa tuotetta, joka itsessään on aineeton, bittejä ja sähköä. Vinyylilevyt kiinnostavat edelleen, vaikka kaikki musiikki on saatavissa MP3-muodossa. Leffat ovat saatavissa online-vuokraamoista, mutta DVD-levyjä kerätään edelleen. Uutuuskirjat kulkevat kätevästi mukana puhelimessa, tabletissa tai lukulaitteessa EPUB-muodossa, mutta kirjahyllyjä halutaan edelleen näyttää vieraille. Miksipä ei siis ryhdyttäisi keräämään podcasteja?

TNW kertoi podcast-kirjasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *