Parhaat pokerikirjat: opi suositun pelin niksit alan mestareilta

Pokerin suosio on kasvanut nopeasti 2000-luvulla, eikä vähiten netin käytön yleistymisen ansiosta. Vaikka nettipokeri onkin nykyään suosittua ympäri maailman, ovat myös liveturnaukset ja käteispelit saaneet oman osansa kasvaneesta pelaajakunnasta.

Nämä kaksi pelityyppiä poikkeavat paljon toisistaan. Livepeleissä näet vastustajasi ja voit arvioida heidän reaktioitaan eri tilanteisiin. Nettipokerissa peliä tulee sen sijaan lukea vain muiden pelaajien tekemien ratkaisujen perusteella.
Harrington, kirjan kansi
Pokerista on kirjoitettu lukemattomia kirjoja, joissa monet ammattipelaajat ovat avanneet menestyksensä saloja. Joukkoon mahtuu paljon teoksia sekä nettipokerista että livepeleistä. Opittuja taitoja voi totta kai hyödyntää pelin molemmissa muodoissa.

Pokeri on paljon muutakin kuin pelkkä Texas Hold`em, joten myös pokerikirjojen joukossa on paljon pelin eri alalajeihin keskittyviä opuksia. Aloittelijoiden on syytä lukea pelin perusteista kertovia kirjoja, joiden avulla säännöt ja perusstrategia ovat hallussa ennen pelipöytään menemistä.

Kokeneille konkareille on tarjolla edistyneitä strategioita ja taktiikoita avaavia teoksia, joiden avulla oman pelin voi viedä uudelle tasolle. Panosten noustessa myös voitot kasvavat, ja kukapa ei haluaisi voittaa sitä yhtä isoa turnausta edes kerran elämässään?

Pokerikirjojen kantavana teemana on kuitenkin oman pelin kokonaisvaltainen kehittäminen, jonka seurauksena hyvät tulokset eivät jää vain yhteen pelisessioon tai turnaukseen. Tutustu alle listattuihin teoksiin, kehitä peliäsi, ja seuraa vastustajiesi hämmentyneitä ilmeitä, kun poistut seuraavalla pelikerralla pöydästä heidän pelimerkit taskussasi.

Parhaat kirjat livepokerista

Negreanu, kirjan kansi
Mike Caron vuonna 1984 julkaistu ”The Body Language of Poker” on alan merkkiteos, joka tarjoaa kirjaimellisesti kultaakin kalliimpia vinkkejä vastustajien lukemiseen. Kirjassa kerrotaan mitä on pääteltävissä esimerkiksi vastustajan asennosta, kasvojen liikkeistä ja äänestä.

Tämän kirjan luettuasi saatat ymmärtää, ettei salaisuus voittamiseen välttämättä piilekään korteissasi, vaan vastustajan lukemisessa. Kirjan kuvat ja yksityiskohtainen kerronta tekevät lukemisesta yhtä nautintoa, ja tulet tämän teoksen jälkeen varmasti katsomaan vastapelaajiasi täysin uudella tavalla.
Malmuth, kirjan kansi
Daniel Negreanu on pokerimaailman elävä legenda, joka on niittänyt mainetta niin suurissa liveturnauksissa kuin nettipokerissakin. Lempinimellä ”KidPoker” tunnettu Negreanu avaa kirjassaan poikkeuksellista pelityyliään, jonka avulla voi oppia voittamaan suuriakin potteja mitättömillä korteilla.

Mason Malmuthin ”Hold`em Poker for Advanced Players” vie asiat hieman pidemmälle, ja kuten nimestäkin voi päätellä, tämä kirja sopii nimenomaan edistyneille pelaajille. Kirjassa käsitellään pääasiassa Hold`emin limit-versiota, jonka suosio on tosin ollut laskussa. Tämän kirjan oppien avulla voi pärjätä niin limit- kuin no limit –pöydissäkin.

Näiden kirjojen avulla nettipokerin mestariksi

Sklansky, kirjan kansikuva
Vaikka David Sklanskyn ”The Theory of Poker” onkin julkaistu vuonna 1994, vuosia ennen nettipokerin suosion räjähdysmäistä kasvua, on se ajankohtainen tänäkin päivänä. Kirjassa käsitellään pelin teoriaa ja perusstrategiaa yksittäisten käsien tai tilanteiden sijaan.

Dan Harringtonin ”Harrington on Hold`em” on yksi kaikkien aikojen myydyimpiä pokerikirjoja. Itse kirjailija on voittanut pokerin maailmanmestaruuden 1995, joten kyseessä on yksi pokerimaailman arvostetuimmista nimistä.
Harringtonin kirja on niin suosittu, että se on saanut jo useita jatko-osia. Hold`emiä käsitteleviä kirjoja on yhteensä kolme, joiden lisäksi herra on kirjoittanut myös yksinomaan käteispelejä käsittelevän oppaan.

Missä kokeilla pokerikirjojen oppeja?

Kun olet lukenut muutaman pokerin perusteoksen ja oppinut haluamasi pokeripelin salaisuuksia, on aika suunnata itse pelin pariin. Pokerihuonetta valitessa on syytä kiinnittää huomiota erityisesti muutamaan avainkohtaan:

• Onko tarjolla haluamasi pokerivariantti?
• Tarjoaako pokerihuone sekä käteispelejä että turnauksia?
• Minkälaisia kampanjoita voit hyödyntää pelatessasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *