Kokeile ilmaisilla äänikirjoilla mikä kuuntelutapa sopii sinulle

nuori mies kuuntelee kuulokkeilla hymyillen

Ensimmäinen kokemukseni äänikirjoista oli C-kasetti, jonka ostin huoltoasemalta kun radioasemat eivät enää kuuluneet auton radiosta erämaatiellä. Nyt on helppoa kuunnella kirjoja mobiilisovelluksella puhelimessa tai ladata niitä podcastien tapaan odottamaan kuuntelua. Olemme koonneet tähän ilmaisia äänikirjoja, joiden avulla voit kokeilla mikä tapa kuunnella sopii sinulle parhaiten.

MP3 on äänikirjojen yleisin tiedostomuoto. Omaan laitteeseen ladattavat äänikirjat ovat, tai niiden olisi hyvä olla, MP3-tiedostoja, jotta ne toimivat kaikissa laitteissa. Kirjojen kuuntelupalvelujen myötä kuuntelu verkkoyhteyden ollessa päällä on yleistynyt, kuten myös äänikirjat Youtube ja Soundcloud -palveluissa. Kaupalliset kuukausimaksulliset palvelut sallivat myös kirjojen lataamiseen omaan laitteseen, jos matkalla tai mökillä on odotettavissa heikkoja verkkoyhteyksiä.

Yle on nauhoittanut melkoisen valikoiman suomalaisia klassikkokirjoja. Seitsemän veljestä, Alastalon salissa ja monia muita aikaa kestäviä teoksia. Voi kuunnella verkossa ja ladata:

Kuunneltavia, vaan ei ladattavia:

Tuorein kirjavalikoima ja hyvät sovellukset kirjojen kuunteluun ovat saatavilla kaupallisten palveluntarjoajien kaupoista. Äänikirjojen mukana yleistyi kuukaustilausmalli, jossa kiinteää kuukausimaksua vastaan voi kuunnella kirjoja niin paljon kuin ehtii. Nämä kaupat tarjoavat aluksi ilmaisen koejakson tai ilmaisen kirjan.

Kirjastot:

Millä laitteella äänikirjoja on hyvä kuunnella?

Kaikki muutaman viime vuoden aikana käyttöön otetut Android ja iPhone -puhelimet ovat sopivia kirjojen kuunteluun. Tallennustilaa ladattaville kirjoille on oltava, ja kuulokkeet parantavat äänen laatua.

Sama koskee tablet-laitteita. Android, iPad ja myös Linux-tabletit ovat paitsi e-kirjojen lukemiseen niin myös kuunteluun sopivia laitteita.

Nextory äänikirjojen kuuntelusovellus puhelimessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *