Google eBookstore on auki: kolme miljoonaa vanhaa kirjaa ja satoja tuhansia myytäviä e-kirjoja

Kauan odotettu ja arvuuteltu Googlen e-kirjakauppa, Google eBookstore, on nyt avattu. Google tarjoaa noin kolme miljoonaa ilmaista tekijänoikeusvapaata e-kirjaa ja satoja tuhansia e-kirjoja, joilla on hintalappu. Moni ilmainen kirja on tuttu Project Gutenberg-sivuilta, mutta paljon uuttakin kaupassa on. Kaupallisten kirjojen valikoimaa ei Suomesta ilman teknistä kikkailua edes pääse katsomaan, sillä e-kirjakauppa on aluksi auki vain Yhdysvalloissa.

Google ebookstore

E-kirjakauppa Google eBookstore ilmaisine ja maksullisine tuotteineen löytyy osoitteesta http://books.google.com/ebooks. Google Books puolestaan on Googlen kiistelty painettujen kirjojen ja lehtien digitointiprojekti, jonka tuotokset löytyvät osoitteesta http://books.google.com/.

Kun Googlen e-kirjakaupasta on löytänyt luettavaa, on kirjauduttava Google-tunnuksellaan järjestelmään. Valittu e-kirja laitetaan sen jälkeen omalle tilille uuteen nettikirjahyllyyn talteen. Sieltä e-kirjan voi halutessaan lukea suoraan PC:n nettiselaimella.

Google ebooks, browser reader

Googlen kaupasta valitun e-kirjan voi myös ladata EPUB-muodossa omalle koneelle, josta sen voi siirtää mihin tahansa lukulaitteeseen, joka osaa näyttää EPUB-kirjoja. Tiettävästi kaikki lukulaitteet paitsi Amazon Kindle osaavat EPUB-formaatin. Jos olet onnistunut ostamaan e-kirjan Googlen kaupasta, lukulaitteen täytyy osata myö Adoben kopiosuojausjärjestelmä.

Älypuhelimella voi lukea Googlen e-kirjoja, jos kaksi ehtoa täyttyy: käytössä on Google Android-ohjelmistolla varustettu älypuhelin ja puhelin kytkeytyy verkkoon USA:ssa. Sen jälkeen voi ladata lukuohjelman Market-toiminnolla puhelimeen ja alkaa lukea.

Apple iPhone ja iPad-laitteiden omistajat voivat riemuita siitä, että Google on kehittänyt sovelluksen myös heidän laitteilleen ja sen jälkeen suuttua Googlelle kun sallii sovelluksen käytön vain USA;ssa.

Joka tapauksessa, täällä Suomessakin saamme ainakin valtavan valikoiman ilmaisia, vanhoja ja lähinnä englanninkielisiä e-kirjoja ja dokumenttejä luettavaksemme nettiselaimeen tai lukulaitteeseen. Aikanaan toivottavasti muutkin toiminnot laajenevat tänne meille.