Country-laulaja Scotty McCreery voitti American Idol-laulukilpailun

American Idol 2011-laulukilpailun voitti 17-vuotias Scotty McCreery. Hän on ensimmäinen Country-laulaja, joka pääsi 10. kerran nähdyssä American Idolissa loppuun asti. McCreery sai loppukilpailussa 122 miljoonasta puhelimitse ja tekstiviestien kautta annetuista yleisöäänistä enemmän kuin 16-vuotiasta Lauren Alaina.

Katso video miten Scotty McCreery laulaa kilpailussa eniten suosiota saaneen esityksensä:

American Idolin voitto – sen enempää kuin suomalaisen Idols-laulukilpailun voitto – ei kuitenkaan takaa suurta suosiota kilpailun jälkeen. Onkin epätodennäköistä, että puhtaasta Country-laulajasta kuten Scotty McCreerystä tulisi megaluokan tähti, jollei hän halua tai pysty liikkumaan pop-musiikin suuntaan kuten esimerkiksi Shania Twain.

Ei olisi ensimmäinen kerta, että jo laulukilpailussa lohdutussijoille jäänyt artisti nousee suurempaan suosioon hittilistoilla ja keikkalavoilla kuin voittaja. Kuka enää muistaa vuoden 2009 voittajaa Kris Allenia? Kaikki sen sijaan muistavat kakkoseksi jääneen Adam Lambertin.

Tämän vuoden American Idol-kisassa yksi todennäköinen tulevaisuuden tähti on neljänneksi jäänyt 24-vuotias James Durbin. Hän voi valloittaa rock-pop-musiikilla ja energisellä esiintymisellä laajan yleisön.