Näin luet kopiosuojatun e-kirjan Apple iPad-tabletilla

Apple iPad-tablet-tietokoneen mukana tulee iBooks-ohjelma e-kirjojen lukemista varten. Se on varsin hyvä lukuohjelma, mutta sillä voi lukea vain Apple iBookstore-kaupasta ostettuja e-kirjoja. iBookstoren valikoima on vielä erittäin heikko meille suomalaisille. iPad-laitteella on kuitenkin mahdollista lukea muualta – myös suomalaisista kirjakaupoista – ostettuja kopiosuojattuja e-kirjoja. Tässä ohjeet miten se onnistuu.

1. Lataa Bluefire-niminen e-kirjojen lukuohjelma iPadiin. Se on ilmainen ja löytyy Applen App Store-kaupasta.

Bluefire, Apple App Store

2. Kun käynnistät Bluefire-ohjelman ensimmäisen kerran, se kysyy Adobe ID-tunnustasi. Tämä on Adobe-tunnus, jota olet käyttänyt ladatessasi kopiosuojattuja kirjoja kaupoista PC:lle tai lukulaitteelle (mutta se ei ole siis sama kuin verkkokaupan tunnus).

3. Mene PC:lle, jolla olet ostanut Epub- tai PDF-muotoisia e-kirjoja. Kaikki kotimaiset e-kirjojen latauskaupat, paitsi Luekirja.fi, toimittavat tuotteet Epub-muotoisina kopiosuojattuina kirjoina.

Adobe Digital Editions

4. Selvitä minne kirja on PC:llä talletettu. Esimerkiksi Adobe Digital Editions-ohjelmalla voi kirjahylly-näkymässä klikata kirjan vasenta yläkulmaa. Avautuvasta valikosta klikataan Item Info. Kirjan tallennuspaikka on File Path-kohdassa.
Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions

5. Lähetä kirjatiedosto itsellesi sellaiseen sähköpostiosoitteeseen, jota käytät myös iPad-laitteella. Tämän vaiheen voi tehdä monella muullakin tavalla – tavoitteena on saada kirjatiedosto iPadiin tavalla tai toisella.

6. Avaa iPad-laitteesi ja tarkista sähköpostilaatikko mihin lähetit kirjan. Viestissä oleva liite latautuu iPadiin ensimmäisellä kosketuksella ja toisella kosketuksella iPad kysyy millä ohjelmalla se avataan. Valitse Bluefire Reader.

Apple iPad email
Apple iPad email

7. Kirja ilmestyy Bluefire-lukuohjelman kirjahyllyyn luettavaksi.

Bluefire, Apple iPad

Suomen historian käännekohtia

Seuraavan kirjan kohdalla tarvitsee enää toistaa vaiheet 4 – 7.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *