BBC iPlayer-ohjelmatarjonta aukesi Länsi-Eurooppaan

Britannian yleisradioyhtiö BBC on jo pari vuotta sitten kehittänyt iPlayer-palvelun ja ohjelmiston, jota käyttämällä pääsee katsomaan ja kuuntelemaan BBC:n laajaa televisio- ja radio-ohjelmien tarjontaa. Tarvitaan vain tietokone tai tablet-laite ja internet-yhteys, iPlayerin asennus ja ohjelmistosta nauttiminen itselle sopivana aikana voi alkaa. Näin hyvin asiat ovat olleet niillä, joilla on mahdollisuus kytkeä laitteensa Internetiin saarivaltion alueella. Nyt BBC on laajentanut iPlayerin käyttömahdollisuutta Länsi-Eurooppaan, ei kuitenkaan vielä Suomeen.

BBC iPlayer internet-palvelu on nyt saatavilla Britannian lisäksi myös Belgiassa, Espanjassa, Hollannissa, Irlannissa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Portugalissa, Ranskassa, Saksassa ja Sveitsissä. Pieni määrä sisältöä on tarjolla ilmaiseksi mainosten katselua vastaan. Maksamalla 6.99 euroa saa iPlayerin koko tarjonnan. Britannian ulkopuolelle iPlayer on saatavissa vain Apple iPad-tabletille.

BBC:n iPlayer-palvelun lähtökohta on sama kuin Yle Areena-palvelussa: tuoda kansalaisille luparahoilla aikoinaan maksettuja mediasisältöjä katsottavaksi ja kuunneltavaksi internetin kautta. Vaikka valtiollinen mediayhtiö on sisällöt joskus rahoittanut, ei se tarkoita sitä, että sillä olisi niihin rajaton käyttöoikeus. Siksi kaikkia vanhoja ja uusia suosikkeja ei BBC:n eikä Ylen internet-palveluista löydy. Paljon arvokasta aineistoa kuitenkin.

BBC:n iPlayerin käyttö vaatii ohjelman asentamisen tietokoneelle tai tabletille ja käyttäjätunnuksen palveluun. iPlayerin käyttö on helppoa ja siitä mukavaa, että se ehdottaa katsottavaan tai kuunneltavaan ohjelmaan liittyviä muita ohjelmia. iPlayerin kanssa aikaa saakin kulumaan enemmän kuin alunperin on ajatellut.

iPlayer-palvelua ja muita palveluita, joissa maantieteellinen rajoitus perustuu palvelua pyytävän tietokoneen verkko-osoitteeseen, voi jujuttaa kierrättämällä oman tietokoneen internet-liikenteen niin sanotun Proxy-palvelimen kautta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *