Näin jaat puhelimella artikkelin painetusta lehdestä kavereille sosiaaliseen mediaan

Mitä teet kun olet lukenut niin hyvän jutun painetusta lehdestä tai kirjasta, että sinulle tulee välitön tarve jakaa se kavereille ja seuraajillesi sosiaalisessa mediassa? Itse en yleensä viitsi tehdä mitään, koska jutun kaivaminen verkosta (jos sitä siellä edes on) ja lähettäminen on liian vaivalloista. Kunhan saan käsiini Layar-sovelluksen, mieleni ehkä muuttuu. Layar on älypuhelimessa toimiva augmented reality-sovellus (lisätty todellisuus), joka osaa jakaa paperille painetun artikkelin internetin kautta kavereille.

Layarin esittelyvideolla lehden lukija jakaa artikkelin Facebookissa. Videolla on lisäksi muita mahdollisia augmented reality-sovelluksia:

Layar-järjestelmä toimii siis hieman eri tavalla kuin valtaosa muista augmented reality-ohjelmista. Yleensä puhelimen kameralle tai web-kameralle näytetään esineeseen painettua koodia, jonka sovellus tunnistaa ja tekee sen mukaiset temput, kuten tässä käyntikorttiin ilmestyvässä videossa. Layar ei toimiakseen edellytä painettua koodia, mutta kohde täytyy olla etukäteen kuvattu ja ladattu Layarin verkkopalvelimelle. Kun käyttäjä osoittaa tällaista kohdetta kameralla, Layar katsoo onko tällainen kohde ilmoitettu sille. Jos on, haluttu toiminto käynnistyy.

Layarin uusi sovellus on Cnetin mukaan saatavilla iPhone ja Android-puhelimiin syksyn 2011 aikana.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *