Walt Disney rakentaa Avatar-elokuvan maailman huvipuistoonsa

Kolmiulotteinen Avatar-elokuva oli suurmenestys vuodesta 2009 pitkälle vuoteen 2010, mutta varsinainen rahasampo Avatar-maailmalle saattaa syntyä Disneyn huvipuistoista. Walt Disney Parks and Resorts Worldwide-yhtiö on solminut ohjaaja James Cameronin ja tuottaja Jon Landaun kanssa sopimuksen Avatar-maailman rakentamisesta Floridassa Orlandossa sijaitsevaan Disney World-huvipuistoon. Rakentaminen alkaa vuonna 2013.

Videolla näkymiä Disney World-vetonauloista vuonna 2011:

Disney sai sopimuksella yksinoikeuden Avatarin käyttöön huvipuistoissa. Disneyn suunnitelmana onkin avata elokuvan mukaan toteutettuja maailmoja myös muihin omistamiinsa huvipuistoihin USA:ssa ja muualla maailmassa.

Disneyn rakentamisaikataulu on sovitettu yhteen valmisteilla olevien Avatar-elokuvien kanssa. James Cameron on kertonut valmistelevansa ensimmäistä jatko-osaa loppuvuodelle 2014 ja toista jatko-osaa loppuvuoteen 2015.

James Cameron ja Jon Landau pitävät osan kontrollista itsellään myös huvipuistojen Avatar-maailmassa, sillä he ovat mukana niiden suunnittelussa luovina konsultteina.

Tämänkö vuoksi elokuvia tehdään? Suunnitellaan elokuvan hahmot ja maailma siten, että se on lisensoitavissa videopelituottajille, leluvalmistajille ja kaiken huippuna huvipuistoille. Voi olla, että todella kalliit elokuvatuotannot on rahoitettava monella tavalla, mukaanlukien huvipuistot. Miten Pussikaljaelokuvan maailmaa sopisi Linnanmäelle?

Eikä myöskään voi unohtaa sitä miten Disneyn huvipuistot ovat syntyneet. Niissähän ovat alusta lähtien vetonauloina olleet elokuvien tähdet: Mikki Hiiri, Hessu ja Aku Ankka.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *