Kirjoja voi etsiä nyt myös kartalta: Book Drum

Tavallinen ihminen käyttää karttaa yleensä silloin kun haluaa löytää jonkun paikan. Mediassa karttoja käytetään myös usein esimerkiksi tilastotiedon esittämiseen. Internetissä saatavilla olevien karttapalvelujen on mahdollista luoda kekseliäitä karttoja, jotka ennen digitaalista aikaa eivät olleet mahdollisia. Esimerkiksi monessa kuva-albumipalvelussa kuvat voi kiinnittää kartalle kuvan ottopaikalle. Nyt internet-palvelu Book Drum on keksinyt laittaa kirjoja kartalle niiden tapahtumien mukaisille paikoille.

Bookmap

Book Drumin sivulla pääsee pyörittämään Google Earthin piirtämää maapalloa ja suurentamaan sitä aluetta minkä kirjoista on kiinnostunut. Kun zoomaa tarpeeksi lähelle, kirjojen nimet alkavat näkyä. Klikkaamalla neulan päätä saa auki kirjasta ja tapahtumapaikasta kertovan ikkunan.

Pohjoismaihin ei kirjoja vielä ole sijoitettu. Kuka ehtii ensimmäisenä laittamaan Täällä pohjantähden alla –kirjan kartalle? Book Drum -palveluun voi kuka tahansa lisätä kirjoja täyttämällä kirjan tiedot lomakkeelle ja lähettämällä sen palvelun ylläpitäjille, jotka kiinnittävät neulan kartalle.

Book Drum

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *