Muutamassa maassa, kuten Belgiassa, Britanniassa, Hollannissa ja Suomessa tekijänoikeuksien käyttöä valvovat järjestöt ovat saaneet oikeudelta päätöksen, joka velvoittaa internet-yhteyksiä tarjoavat operaattorit estämään verkkoliikenteen määrätyille piraattisivustoille. Suomessa liikenteen esto on vielä tuore tapaus, mutta muista maista on jo tilastotietoa, että verkkoliikenne estetyille sivuille on vain jatkanut kasvuaan.
Kaikissa maissa, joissa liikenne-esto on määrätty, Pirate Bay on estettyjen palvelujen joukossa. Suomessa kesäkuussa 2012 Elisa, DNA ja TeliaSonera on määrätty sulkemaan liikenne nimenomaan Pirate Bayn palvelimiin. Elisa on sulkenut Pirate Bay-liikenteen, mutta ilmoittanut vievänsä asian korkeimpaan oikeuteen.
Muissa maissa, joissa esto Pirate Bay -palveluun on ollut pidempään voimassa, liikenne piraattisivuille on kasvanut entisestään. Näin kertovat operaattorit KPN, UPC ja XS4All. KPN ja UPC havaitsivat eston ensipäivinä liikenteen Pirate Bayhin hieman laskeneen, mutta palanneen nopeasti entiselle tasolleen. XS4All kertoo liikenteen piraattipalvelimille kasvaneen eston jälkeen.
Liikenteen kasvua voi selittää julkisuus, jota kieltojen puiminen mediassa on luonut. Jollei joku aiemmin tiennyt, mistä mediasisältöjä voi ladata ilmaiseksi (ja lakeja uhmaten), niin nyt jokainen tietää ainakin Pirate Bayn.
Pirate Bay ei suinkaan ole ainoa piraattisivusto, joten liikenteen sulkeminen sinne ei perusongelmaa muuksi muuta. Lisäksi liikenteen esto on helppo kiertää. Pirate Bay itse tekee sitä muuttamalla internet-osoitettaan. Kierron voi hoitaa myös itse kulkemalla Pirate Bayhin niin sanotun Proxy-palvelimen kautta.
Olisiko järkevin ratkaisu kuitenkin se, että mediasisältöjä tuottavat yhtiöt laittaisivat kaupalliset tuotteensa heti niiden ilmestyttyä sopivaan hintaan saataville kaikille maailman kansalaisille ilman maantieteellisiä rajoituksia?