Sama Beatles-musiikki myydään yhä uudelleen, yhä uusilla teknisillä parannuksilla

Beatlesin ensimmäisistä i love you jee jee-rallatuksista on jo niin kauan aikaa (reilusti yli 40 vuotta), että silloin äänitettiin vain monoäänityksiä. Yhtyeen viimeiset levyt nostivatkin sitten pop-musiikin kokonaan uudelle tasolle arvostetuksi taidemuodoksi. Ne olivat jo isolla rahalla, ajan kanssa, parhailla sen ajan teknisillä laitteilla ja hyvissä studiossa tehtyjä levyjä.
Beatles videos at Beatles.com

Kun Beatles hajosi vuonna 1969, yhtyeen loistavan musiikillisen perinnön peukalointi alkoi. Ensimmäisenä asialla oli Phil Spector, joka sovitti Let It Be-albumin musiikkia uusiksi niin rankalla kädellä, että Paul McCartney hermostui ja haastoi herran oikeuteen. Sen jälkeen remasteroinnit, kokoelmat, kokoelman kokoelmat ja uudet paketit ovat seuranneet toisiaan. Sama musiikki on myyty moneen kertaan samoille vanhoille faneille ja ehkä myös uusille faneille.

Yhdestä asiasta Beatlesin laulujen oikeudet omistava levy-yhtiö on huolehtinut tarkkaan: se ei ole antanut oikeutta myydä lauluja missään download-kaupassa, kuten iTunesissa. Sekin aika tulee joskus, mutta sitä ennen Beatles-CD:ltä täytyy kunkin itse kopioida laulut MP3-muodossa tietokoneelle.

Täältä löytyy iso valikoima videonäytteitä Beatlesin alkuperäisistä videoista niille jotka haluavat varmistaa, että muistavat mielikappaleidensa melodiat.

Digitaalisten Beatles-kappaleiden vastaanotto on ollut positiivinen. Erityisesti hifistit voivat löytää uusia sävyjä digitaalisista levytyksistä ja myös vertailla uusia versiota vanhoihin versioihin. Vanhojen nauhojen digitointi kesti neljä vuotta, joten jossain niin tarkan työn jälki täytyy näkyä.

Tämä uusi digitoitu tuotepaketti sisältää levyt stereona ja monona. 14 CD:n verran musiikkia, jonka kehutaan kuulostavan paljon paremmalta kuin aikaisemmat remasteroinnit.

Categories Yleinen