The Age of Stupid (Typerysten aika) kysyy miksi ei tehty mitään ilmastonmuutoksen estämiseksi

Kun vuonna 2055 joku katsoo vanhoja dokumentteja ja filmejä vuodelta 2008, hänen mielessään herää kysymys: miksi ilmastonmuutosta ei pysäytetty silloin kun se oli vielä mahdollista? Tähän etsitään vastausta The Age of Stupid (Typerysten aikakausi) draama-dokumentti-animaatioelokuvassa.

Elokuvan on ohjannut Franny Armstrong, jonka aiempia töitä ovat McLibel ja One Day in September. Pääosassa on karismaattinen Pete Postlethwaite.

Yhdysvalloissa The Age of Stupid näytetään ensimmäisen kerran 21.9.2009 ja seuraavana päivänä 22.9. muualla maailmassa. Suomen ensi-illat ovat Helsingin Maximissa, Lahdessa Kino Iiriksessä, Oulun Plazassa, Tampereen Plevassa ja Turun Kinopalatsissa.

Ensi-ilta 21.9. ei ole mikään vaatimaton tilaisuus. Entinen YK:n pääsihteeri Kofi Annan saapuu juhlapaikalle New Yorkiin taitelijoiden, kuten Radiohead, ja maailman johtavien ajattelijoiden kanssa.

Esimakua elokuvasta saa 50 minuutin ’Making of The Age of Stupid’ videosta, jossa kerrotaan minkälaisten vaikeuksien kautta kuusi vuotta kestänyt elokuvaprojekti lopulta valmistui.

Categories Yleinen