Viikon kirja-aiheisia uutisia

Suomalaiset sotakirjat kiinnostavat venäläisiä, kirjoja voi ostaa nykyään luku kerrallaan, käy Brasiliassa jos haluat käydä Amazon-kaupassa ja video kirjojen kansien tekemisestä.

kirjoja divarissa Monella paikkakunnalla kirja-antikvariaattien hyllyt notkuvat vanhoista kirjoista, eikä omasta hyllystä juurikaan kannata divareille enää luettavaa tarjota. Lappeenrannassa on toisin. Venäläiset sotahistoriasta kiinnostuneet ihmiset ovat löytäneet paikkakunnan antikvariaatit. He hakevat erityisesti runsaasti kuvitettuja teoksia. Olisiko tässä yksi syy myös e-kirjoina julkaistujen sodasta kertovien tietokirjojen suosioon?
Book: Behind the Screen, Nokia story E-kirjat mahdollistavat monta hyödyllistä asiaa kirjallisuuden hyväksi, kuten äänen ja liikkuvan kuvan liittämisen teoksiin. Kirjojen jakelu hoidetaan verkossa nopeasti ja ekologisesti. Yksi jakelua hoitava kirjakauppa Ebookpie on keksinyt palastella kirjat siivuiksi, joita voi ostaa yksitellen. Esimerkiksi Nokian tarina Behind the Screen on jaettu lukujen mukaisiin siivuihin, joita voi ladata luettavaksi yksitellen hintaan 0 – 1.90 dollaria.
Amazon Brasilia, Kindle-kauppa Maailman suurin verkkokauppa Amazon myy valtaosan esimerkiksi Pohjois-Amerikan e-kirjoista ja lukulaitteista. Amazonin kanssa voi asioida vain internetin välityksellä, paitsi Brasiliassa. Sao Paulossa ja Rio de Janeirossa voi nimittäin kävellä sisään Amazon-kauppaan, tervehtiä myyjää ja kysyä mikä näistä Kindle-lukulaitteista olisi paras omaan käyttöön. Amazon on valtuuttanut yhteistyökumppanin myymään Kindle-tuotteita yhdeksässä pienessä putiikissa.
BBC video: kirjan kannen suunnittelu Kirjojen kannet, levyjen kannet, elokuvajulisteet ja monet muut puhtaasti kaupallista tarkoitusta varten suunnittelut teokset ovat oikeastaan mainoksia, mutta silti oma taidemuotonsa. BBC kävi kysymässä kirjakustantajalta miten kirjojen kannet syntyvät. Videolla kerrotaan yhden kirjan kansikuvan tekemisestä.