Sony kehitti A4-paperin kokoisen lukulaitteen oppilaitoksille

Yleisin e-kirjojen lukulaitteiden näytön koko on tällä hetkellä kuusi tuumaa. Pienempiäkin laitteita on esitelty – aina niinkin pieneen kuin neljän tuuman näytön kokoon asti. Sony on kuitenkin sitä mieltä, että koko A4-arkki on mahduttava näytölle, jonka vuoksi yhtiö on esitellyt Japanissa 13,3 tuuman mustavalkonäytöllä varustetun lukulaitteen.

Sony 13 tuuman lukulaite

13.3 tuuman näyttö Sonyn laitteessa perustuu E ink –teknologiaan. Näytön erotuskyky on 1200 kertaa 1600 kuvapistettä, joten tekstin ja kaavioiden esittämiseen se sopii mainiosti. Lukulaitteessa on langaton internet-yhteys ja kosketusnäyttö, jota voi ohjata ja jolle voi kirjoittaa erikoiskynällä.

Valtava määrä kirjallisuutta, oppimateriaalia ja dokumentteja on arkistoitu PDF-muodossa A4-kokoon, joten siihen käyttöön tämä laite tulee olemaan omiaan.

Sonyn uutta laitetta ei vielä saa kaupoista, vaan sitä testataan ensin kolmessa yliopistossa, jotka ovat Waseda, Ritsumeikan ja Hosei. Kaupallisesti saatavilla lukulaitteen pitäisi Sonyn mukaan olla kuitenkin vuoden 2013 loppuun mennessä.

Katso esittelyvideo, jossa korostetaan laitteen ominaisuutta ottaa talteen käsinkirjoitettuja muistiinpanoja.

Teknistä tietoa laitteen ominaisuuksista löytyy Sonyn tiedotteesta.

Suuri erikoisnäyttö tekee tästä Sonyn lukulaitteesta pikemminkin hinnakkaan kuin edullisen tuotteen. Samaan aikaan kun lukulaitteiden menekki on stabiloitumassa, tabletien menekki kasvaa hurjaa vauhtia. Onkin mielenkiintoista, miksi Sony ei valinnut värinäytöllistä tabletia alustaksi tälle oppilaitoksille suunnatulle tuotteelleen.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *