Sonylta uusi e-kirjojen lukulaite PRS-T3 kansien kera

Sony on ollut vankasti mukana e-kirjojen lukulaitteiden kehityksessä aina siitä asti kun E ink –näyttöteknologia tuli kelvolliseksi kaupallisiin tuotteisiin vuonna 2004. Sonyn lukulaitemallisto on ollut ajanmukainen ja toimiva, mutta nyt esitelty uusi malli PRS-T3 ei aivan yllä kilpailijoiden ominaisuuksien tasolle.

Sony PRS-T3 lukulaite

Viimeisen vuoden aikana uusissa lukulaitteissa on nopeasti yleistynyt valaistu näyttö. E ink –näyttöteknologia ei nimittäin käytä valoa tiedon esittämiseen ruudulla, vaan lukulaitteella luettava kirja täytyy valaista aivan kuten normaali kirjakin. Tästä syystä edistyneet lukulaitteet ovat varustettuja itsensä valaisevilla näytöillä. Tätä ominaisuutta Sony PRS-T3:ssa ei kuitenkaan ole.

Sony PRS-T3 –lukulaitteessa on kuitenkin laitteeseen kiinteästi rakennettu suojakansi. Toinen uusi hyödyllinen ominaisuus on pikalataus. Vaikka akun lataus olisi unohtunut, matkalle ei tarvitse lähteä tyhjällä akulla, sillä pikalataus tuuttaa yhden kirjan lukemiseen tarvittavan energiamäärän laitteeseen parissa minuutissa. Kolmas hyvä ominaisuus on nopea näytön päivitys, eli sivun kääntö.

Sony PRS-T3:n listahinta Suomessa on 150 euroa.

Saksalainen julkaisu lesen.net sai Sonyn lukulaitteen käsiinsä. Katso video:

Sony PRS-T3 lukulaitteen teknisiä tietoja ja ominaisuuksia

– 6 tuuman E ink Pearl näyttö. Kosketusnäyttö.
– Erotuskyky 758 x 1024 pistettä.
– Langaton internet-yhteys (WLAN, Wi-Fi).
– Yhteensopivat kirjaformaatit: EPUB, PDF, TXT, FB2, Adobe DRM.
– Tallennustilaa 2GB, joka tarkoittaa noin 1200 kirjaa. Lisätilaa microSD muistikortilla.
– Mitat: 109 x 160 x 11.3 mm (sisältäen suojakotelon)
– Akun kesto, jos laitteella luetaan 30 minuuttia päivässä: 1,5 kuukautta.
– Akku latautuu 2,5 tunnissa tietokoneeseen kytketyn USB-kaapelin kautta. Pikalataus lataa muutamassa minuutissa yhden kirjan lukemiseen tarvittavan energiamäärän.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *