Amazon avasi Hollantiin e-kirjojen ja lukulaitteiden verkkokaupan

Verkkokauppa Amazon on rauhalliseen tahtiin, mutta määrätietoisesti laajentanut toimintaansa uusiin maihin koko 2000-luvun. Paikallisen verkkokaupan avaaminen tarkoittaa tyypillisesti vähintään alueen kielellä toimivaa kauppaa ja kielellä julkaistujen kirjojen myyntiä. Näin Amazon lähtee Hollannissakin liikkeelle, mutta ilman painettuja kirjoja. Jättiyhtiö luottaa e-kirjojen ja lukulaitteiden vetovoimaan.

Amazon Netherlands, Kindle Store

Amazon.nl-verkkokauppa aukesi 12.11.2014, joten valikoimaa voi käydä katsomassa itse kukin. Uuden Amazon-kaupan minimivalikoima aloitushetkellä on:
– E-kirjat paikallisella kielellä (noin 30 000 kpl) ja myös koko monen miljoonan englanninkielisen e-kirjallisuuden valikoima.
– Kindle-lukulaitteet.
– Kindle-sovellusohjelmat tableteille, älypuhelimiin ja tietokoneille. Sovellusten avulla Kindle-formaatin kirjoja voi lukea lähes millä tahansa laitteella (ei pelkästään Amazonin laitteilla).

Amazon Netherlands, Kindle Store

Amazon käynnistää siis paikallista toimintaa muuallekin kuin maailman suurimpiin maihin. Enää uuden markkinan ei tarvitse olla Intian, Saksan tai Espanjan kokoluokkaa, vaan Hollannin kokoinen suhteellisen pieni kielialue kelpaa yhtiölle myös.

Muutama tilastotieto Hollannista (Statistics Netherlands):
– Väestö 16,5 miljoonaa (vuonna 2009)
– Bruttokansantuote 642 miljardia euroa (2013)
– Kirjamarkkina 1606 miljoonaa euroa (2008).
Vastaavat luvut Suomesta (Tilastokeskus):
– Väestö 5,4 miljoonaa (vuonna 2013)
– BKT 201 miljardia euroa (2013).
– Kirjamarkkina 562 miljoonaa euroa (2012).

Hollanti on karkeasti kolme kertaa Suomea suurempi kieli- ja markkina-alue. Moni muu maa ehtii saada oman Amazoninsa ennen Suomea – paitsi jos Ruotsiin tulossa oleva Amazon on tarkoitettu koko Skandinavian markkinoille.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image