Ikea tuo mobiililaitteiden akkujen latauspisteet huonekaluihin

Huonekalukauppa Ikea on valtava maailmanlaajuinen menestystarina, mutta nyt Ikea on päättänyt hypätä mukaan elektroniikan maailmaan, jossa menestyminen on hieman mutkikkaampi juttu. Ikea ottaa elektroniikkaan kuitenkin varovaisen lähestymistavan, sillä yhtiö rakentaa joihinkin huonekaluihinsa mobiililaitteita varten langattoman akkujen latauspisteen.

Huonekaluun upotettu latauspiste on osa Ikean Home Smart –konseptia. Latauspisteellä varustettuja huonekaluja tulee kauppoihin vuoden 2015 aikana.

Puhelinten ja tabletien langattoman latauspisteen teknologiaa esitteli ensimmäisten joukossa Nokia pari vuotta sitten. Silloin latauspisteitä tai laitteita, joita langattomasti olisi voinut ladata, ei ollut montaa. Sittemmin yhdistys nimeltä Wireless Power Consortium on saanut langattomalle Qi-standardilleen tukijoita muistakin yrityksistä kuin Nokiasta, ja langaton lataus on yleistymässä. Siksi Ikea näkee ajan nyt sopivaksi myös huonekalujen astuvan mukaan elektroniikan ihmeelliseen maailmaan.

Langaton lataus toimii niin, että akkuun lisää energiaa kaipaava laite asetetaan latauspisteen päälle. Mitään ei tarvitse kiinnittää mihinkään. Ikean tapauksessa esimerkiksi ladattava tablet laitetaan lampunjalan päälle ja jäädään odottamaan akun latautumista. Esimerkiksi Nokia myy lataustyynyjä ja muita tarvikkeita, jotka myös hoitavat latauksen langattomasti.

Qi-standardin mukaisia laitteita, joita voi ladata langattomasti ovat joidenkin Lumia-puhelinten lisäksi esimerkiksi LG G3, Nexus 5, Nexus 7, ja monet muut mallit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *